Af Morten Bang

Jeg har spillet fodbold hele mit liv – Jeg startede karrieren i Fuglebakken i Århus V. Og har siden brugt tusindvis af timer på at spille fodbold.

Vi spillede på græs og grus og engang imellem på en dårligt oplyst bane et eller andet sted i Østjylland. Der har heldigvis været løbende forbedringer på både græs og lys – Også i Favrskov!

Nu fortsætter vi den udvikling og investerer i vores faciliteter flere steder i kommunen.

Som formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Favrskov Kommune er jeg meget tilfreds med, at der i årets budget er afsat betydelige midler til at forbedre vores idrætsfaciliteter. Det er en vigtig prioritet, som jeg ved, vil komme både børn, unge, voksne og ældre tilgode.

Først og fremmest vil der blive investeret i nye lysanlæg i både Ulstrup og Korsholm, hvilket vil sikre, at fodboldspillere kan benytte banerne i vinterhalvåret, når mørket falder tidligt.

Lysanlæggene vil skabe bedre rammer for sport og fritidsaktiviteter og give vores idrætsforeninger bedre betingelser for træning og leg, selv når dagene bliver korte.

Vi har også afsat midler til at håndtere de udfordringer, der har ført til oversvømmelser af kunstgræsbanen i HOG. Med de kommende forbedringer kan vi sikre, at banen fremover står klar til brug under alle vejrforhold, hvilket er en nødvendighed på kommunens mest benyttede kunstgræsbane. Samtidig med håndteringen af overfladevandet får vi også en løsning, der sikrer at vandet bliver renset og på den måde tilgodeser vi også miljøet.

Derudover har vi for fjerde år i træk afsat 1,5 millioner kroner til genopretning af vores fodboldbaner. Disse midler vil primært blive brugt på renovering og anlæg af dræn på de baner, der er hårdest ramt af vandproblemer. At sikre, at banerne er i god stand, er essentielt for at kunne tilbyde gode oplevelser for både store og små fodboldspillere.

Gode faciliteter er uvurderlige. Vores idrætsanlæg danner rammerne om motion, leg, fællesskab, sport og sociale relationer. Det er her, vi mødes på tværs af generationer, og det er her, børn, unge, voksne og ældre kan udfolde sig og skabe minder for livet.

Det skylder vi alle de frivillige ildsjæle. De bidrager til at skabe liv og engagement i foreningerne, og uden deres indsats ville vi ikke kunne tilbyde det samme høje niveau af aktiviteter. Deres arbejde er en kæmpe gave til os alle, og det er kun ret og rimeligt, at vi som kommune investerer i de faciliteter, der understøtter deres indsats.

Med byrådets nye investeringer i årets budget, sikrer vi at Favrskov fortsat er et sted, hvor fællesskabet trives, og hvor sport og motion er en naturlig del af vores dagligdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også