10 dage før premieren på dette års Søften Revyen, der har skuespillerne stadig travlt med at lære replikker og sange, men en revy i Søften handler ikke kun om de seks personer, der står på scenen, der er også rigtigt mange bagved, der får hele revyen i 2024 – En Konge Revy – til at falde i hak, og de mangler stadig en hel del at nå kort tid før generalprøven den 2. november.
Af Anders Godtfred-Rasmussen
Fra den store sal i Søften Forsamlingshus lyder der musik og sang, og jeg vælger at gå efter lyden af det, da jeg træder ind af den store dør. Til venstre i den gamle krostue er flere mennesker i gang med at snakke, og da jeg går videre ind i den store sal, er de seks skuespillere, der er med i årets revy i gang med at øve sangene, mens Carsten Krogh sidder og akkompagnerer på et elektrisk orgel.
Skuespillerne er tydeligvis fuldt optaget af at øve sig, så jeg går tilbage til den gamle krostue, der til daglig bruges til udlejning til mindre komsammener, men i tiden op til at Søften Revyen har premiere, der bruges rummet til alt det andet, som også skal klares bag scenen, når først skuespillerne er i gang.
Omkring bordet sidder Lonnie Christensen, Flemming Dam, Charlotte Hvid, Kirsten Bundgaard og Pia Funder. Pia og Kirsten sidder og taler om de mange numre, som skuespillerne skal opføre på scenen til de seks forestillinger, som bliver opført fra den 2. til 9. november i Søften Forsamlingshus.
“Der er omkring 25 numre inklusiv sange, og det passer godt med, at der er 45 minutter revy før og efter pausen,” siger Kirsten, da jeg kigger lidt nærmere på listen over numre, som står i den mappe hun har liggende på bordet.
“Mange af teksterne er skrevet af vores egne folk, Charlotte har fx skrevet en, men vi har også fået tekster udefra. Der er professionelle tekstforfattere, der lever af at skrive tekster til de store revyer i Danmark, og vi får også lov til at låne nogle af teksterne til Søften Revyen,” forklarer Kirsten.
Overfor hende sidder Lonnie foran en computerskærm, men hun snakker også med Flemming om nogle ting, de skal huske inden premieren.
“Jeg har 400 punkter på min ´to-do` liste, men de fleste er der heldigvis styr på, men ikke alle er klaret endnu, for der er stadig nogle dage inden premieren. Her til aften har vi indtil videre talt om alkoholbevilling, hjælpere til baren, lys og lyd, og om vi har husket at får SGF Venner til at komme med pølsevognen,” siger Lonnie med et smil.
Lys, lyd og scenefolk
Alle omkring bordet har været med i revyen i mange år, og flere har haft jubilæum op til flere gange.
“Kirsten og Pia har været med meget længere end mig, men vi gør det også for at støtte op om vores fælles forsamlingshus i Søften. Revyen er støtteforening for huset, og er hvert år med til at sørge for, at Søften Forsamlingshus kan fortsætte, som hele byens hus,” siger Flemming Dam, der også selv er frivillig i bestyrelsen for forsamlingshuset.
I må bruge rigtigt mange timer på at få revyen op at stå?
“Ja fra nu af, og frem til premieren og de seks forestillinger, der bruger vi de fleste af vores timer, når vi har fri, til at få revyen gjort klar til premieren. Indtil nu, der har vi mødtes en gang om ugen, og eller forberedt os hjemmefra. Det første møde havde vi den 15. juni, så vi kunne komme i gang, og få lavet et program, men ellers gik vi i gang for alvor efter sommerferien i august, og med at sælge billetter til revyen, da der var sommerfest i uge 33,” siger Charlotte.
I den anden ende af bordet har flere andre frivillige i revyen sat sig ned, for at holde en pause i deres arbejde, det er Aske Hvidtfeldt, Jesper Sørensen og Thomas Funder.
Hvorfor er I frivillige i Søften Revyen?
“Det stod simpelthen i købskontrakten på mit hus, at jeg skulle være frivillig i Søften Revyen. Nej, spøg til side, da vi flyttede hertil, der synes jeg, at det var en rigtig god måde, at komme til at lære nogle lokale at kende. I stedet for at banke på alle døre i byen, så deltage i livet i byen, og det har jeg ikke fortrudt,” siger Aske.
Til venstre for Aske sidder Thomas Funder. Han er gift med Pia og hjælper også til med revyen, og deres datter, Mia Funder, er, blandt andet, også sufflør på forestillingen, og hun render ind og ud af lokalet, når de ind i mellem mangler noget i den store sal.
Billetsalget
Hver eneste år, der er billetsalget meget vigtigt, for de plejer at have udsolgt til alle forestillinger, og nogle gange har de fleste forestillinger allerede været udsolgt, når billetterne kommer til salg klokken 10:00 om lørdagen til sportsfesten i august.
Hvordan er billetsalget gået i år?
“Det har været rigtigt godt, og der er meget få billetter til de første fem forestillinger, det er faktisk kun til den sidste, at der stadig er rimelig god plads, så hvis du mangler en billet eller flere, så køb endelig nogen til den forestilling,” siger Lonnie, og fortsætter:
“Hvis vi ikke får helt udsolgt, så går det også, for så er der også plads til os, så vi kan være en del af festen efter vi er færdige med den sidste forestilling,” forklarer hun med et smil. De skal alle videre med aftenens opgaver, så de kan nå at blive færdige inden premieren den 2. november, og da jeg rejser mig for at gå, kan jeg høre Flemming tale om et af numre, der hedder ´Prepper-Preben`, og hvor han indtil videre har fået fat i nogle dåsetomater med chili, og nogle bønner, men hvad revynummeret ellers handler om, det må jeg vente med at se, når forestillingerne går i gang, hvis der er flere billetter tilbage til den tid.
Annonce – Vi støtter Søften Nyt