Siden februar 2024 har Morten Bang stået uden for partierne i Favrskov Byråd, men nu har han fundet sit nye politiske ståsted. Han har i dag meldt sig ind i Danmarksdemokraterne, og vil frem mod det kommende kommunalvalg præsentere partiet i Favrskov Byråd.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Morten Bang, der er medlem af byrådet i Favrskov kommune og formand for Kultur- og Fritidsudvalget, har nu valgt det parti, som han vil repræsentere i byrådet frem mod det kommende kommunalvalg i 2025.

Mortens valg er faldet på Danmarksdemokraterne, og Søften Nyt har talt med ham om, hvorfor det var her, at han har fundet sit politiske ståsted:

Morten, hvorfor blev det Danmarksdemokraterne, som du har meldt dig ind i?

“Jeg er borgerlig og blå, og det har jeg også vist i den tid, jeg har beskæftiget mig med lokalpolitik, og derfor blev det også Danmarksdemokraterne, jeg har meldt mig ind i. Det er her, jeg har kunnet se mig selv i øjnene overfor de ideer og mærkesager, som Danmarksdemokraterne står for”, siger Morten.

Er det kun Danmarksdemokraterne, der repræsenterer de her værdiger for dig?

“Det er den bedste platform, jeg har kunnet finde, og jeg har haft god tid til at tænke mig og og vælge rigtigt, siden jeg forlod Venstre i februar måned,” siger Morten.

Han forklarer, at han i hans nye parti har fundet et stå sted, hvor der er fokus på, at der bliver kigget fremad, men også, at det, der bliver sagt inden et valg, også er det, som partiet står for efter et valg.

“Der er ingen tvivl om, at Venstre har haft en meget turbulent nationalpolitisk historie siden det seneste folketingsvalg, og det har jeg haft meget svært ved at se mig selv i. I Danmarksdemokraternes principprogram, der står der til slut, at det vi siger før et valg, det gælder også efter et valg, og det er et godt princip, som jeg står inde for,” siger Morten.

Mærkesager og samarbejde

I Favrskov Kommune har et samlet byråd indgået aftale om det kommende budget, så derfor er Morten vant til at samarbejde med alle i byrådet, for at få egne men også andre sager igennem i byrådet.

Morten, hvem er dine naturlige samarbejdspartnere fremover i lokalpolitik i Favrskov?

“Jeg arbejder sammen med alle, og det har mit politiske arbejde i den sidste og denne valgperiode. I politik kan du meget sjældent få alt gennemført, som du gerne vil, men gennem samarbejde kan du opnå gode kompromisser og resultater, som den seneste budgetproces også har vist. Men jeg er borgerlig og blå, så de naturlige samarbejdspartnere vil være sammen med det blå flertal i byrådet,” siger Morten.

Morten, hvad bliver dine mærkesager frem mod kommunalvalget om 13 måneder?

“I blå blok kommer vi snart med et forslag til, at der bliver en større frihed og fleksibilitet for børnefamilierne i kommunen, så de fx kan få deltidspasning i institutionerne. Det er vigtigt for Danmarksdemokraterne og jeg, at vi stadig har fokus på udvikling af landsbyerne i kommunen. Mit hjerte ligger nært for Kultur- og Fritidsudvalget, som jeg stadig er formand for, og derfor vil jeg også stadig ligge en stor del af mit politiske arbejde inden for det område, fx at vi bliver ved med at udvikle det frivillige foreningsliv i kommunen, siger Morten.

Hvad med andre politiske forslag fra Danmarksdemokraterne, har du noget på vej fra dit nye parti?

“Nu skal jeg lige have lov til at lande, men inden længe vil Danmarksdemokraterne i Favrskov også komme med nye forslag og politiske aftryk til glæde og gavn for borgerne i Favrskov,” siger Morten.

Annonce – Vi støtter Søften Nyt

  • www.frankhoedt.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også