Af Isabell Friis Madsen, Borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Favrskov Kommune

Favrskov Kommunes budget for 2025-2028 er nu vedtaget. Allerede da budgetforslaget blev sendt i høring tilkendegav jeg, at vi fra den socialdemokratiske byrådsgruppe havde et ønske om at finde flere penge til folkeskolerne. Det fik vi opbakning til i de endelige forhandlinger, og der blev afsat i alt 3 mio. i 2025. 

Vi havde ligeledes et ønske om flere ressourcer til det specialiserede socialområde, både til sagsbehandlere og til de tilbud, der er nødvendige for borgerne, hvilket også blev en del af det endelige budget. Efter et gennemgående ønske i høringssvarene er jeg også glad for, at vi fik afsat flere midler til legepladser, springvand og Modelbane Europa. Alt i alt er der tale om et godt budget, med gode socialdemokratiske aftryk.

Jeg glæder mig over at det er budget, som et samlet byråd står bag. Et bredt samarbejde, hvor der i de politiske forhandlinger arbejdes for at finde et fælles fundament, giver tryghed for borgerne. Samtidig medfører det langtidsholdbare beslutninger for udviklingen af Favrskov Kommune. Det synes jeg, er værdifuldt. Men jeg kan forstå at det ikke er en opfattelse, som hele byrådet deler. 

Liberal Alliance har klart meldt ud, at de havde foretrukket et smalt, borgerligt forlig. Samtidig har de skoset byrådets øvrige partier for deres tilgang til budgetlægningen. Partierne på begge sider af det politiske spektrum er blevet kritiseret.  De øvrige borgerlige partier for ikke at være villige til at presse liberale mærkesager igennem. Vi andre kritiseres for ikke at anerkende værdien Liberal Alliances vidtløftige effektiviseringsforslag, og for kun at vil bruge penge. 

Jeg finder det tankevækkende, at Liberal Alliance har så travlt med at distancere sig fra dette års budget (som de selv er en del af) og dermed også fra samarbejdet med det resterende byråd. Men man må da sige, at de gladeligt lufter deres egentlige mål om at føre borgerlig, liberal blokpolitik. Så ved borgerne da hvad man kan forvente fra dén kant. I Socialdemokratiet vil vi noget andet. Vi vil også fremadrettet gå efter et bredt samarbejde – til gavn for borgerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også