Af Simon Buus Olsen, Byrådsmedlem og politisk ordfører for Liberal Alliance i Favrskov

I dagens samfund er fleksibilitet en af de vigtigste faktorer for mange familier, når de skal få hverdagen til at hænge sammen. Familien i 2024 ser ofte anderledes ud end tidligere, hvor en fast 8-16 arbejdsdag ikke længere er normen. Flere og flere forældre arbejder på deltid, har skæve arbejdstider, driver egen virksomhed eller arbejder hjemmefra. I den virkelighed er der et klart behov for, at kommunale tilbud såsom børnepasning følger med den udvikling. 

Deltidspasning er et stærkt svar på det behov, og i Favrskov har vi en unik mulighed for at vise vejen, ved at tilbyde flere fleksible pasningsordninger, der kan tilpasses de individuelle behov, som hver familie må have. 

Det er vigtigt for os som parti, at vores kommunale tilbud fungerer optimalt, bl.a. derfor gik vi til Budget 2025-28 med ønske om et historisk løft af vores folkeskoler i kommunen. 
Men det er også vigtigt for os at vi skaber diversitet i de tilbud der er i kommunen, så hver familie kan vælge netop det som passer bedst til deres familieliv, og ikke bare det som er mest bekvemt for os som kommune. 

Familierne skal have friheden til at vælge den løsning, der bedst understøtter deres hverdag – hvad enten det er fuldtidspasning eller deltidspasning. Forældre skal kunne vælge løsninger, der både tilgodeser barnets trivsel og familiens behov uden at blive mødt med unødvendige barrierer eller begrænsninger. 

Fleksibel pasning handler ikke kun om bekvemmelighed. Det handler også om at styrke balancen mellem arbejde og fritid, som er en afgørende faktor for mange moderne familier. Ved at tilbyde deltidspasning kan vi understøtte de forældre, der ønsker at bruge mere tid hjemme, være mere involveret i deres børns opvækst, eller blot have en mere harmonisk hverdag, hvor arbejde og familieliv går op i en højere enhed.

Desuden er deltidspasning en mulighed for at sikre en mere effektiv anvendelse af kommunens ressourcer. Ved at give forældre mulighed for at vælge pasning i det omfang, de har brug for, kan vi tilpasse tilbuddene mere præcist til den faktiske efterspørgsel. Dette kan på sigt reducere omkostningerne ved overkapacitet i børneinstitutionerne og samtidig sikre bedre kvalitet i pasningen for de børn, der er til stede.

Kort sagt bør fleksible pasningsordninger, herunder deltidspasning, være en naturlig del af en moderne familiepolitik i Favrskov. Det vil give forældrene mere frihed, give børnene den bedst mulige start på livet, og sikre en optimal udnyttelse af kommunens ressourcer. Det er en løsning, der passer til nutidens familie, og som Favrskov med fordel kan prioritere.

Lad os give familierne valget og friheden til at skabe den hverdag, der passer dem bedst.

Annonce – Vi støtter Søften Nyt

  • www.frankhoedt.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også