Hvad har de syv dødssynder, opbrud og tomme stole at gøre med temaet ´Hvad er på færde?`, det kan du komme og opleve til ferniseringen for Ulla Lampes udstilling torsdag den 29. august, og hvis du ikke har tid torsdag, så er udstillingen åben frem til 2. oktober.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Tirsdag eftermiddag er der stadig gang i ophængningen i Uhresalen i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus, der er tre personer, som er i gang med at finde ud af, hvilke malerier, der skal hænge hvor, og hvordan de kommer på plads.

En af dem er kunstneren, Ulla Lampe, der står bag malerierne og udstillingen ´Hvad er på færde?`, og som publikum kan opleve fra ferniseringen torsdag den 29. august og frem til udstillingen lukker den 2. oktober.

Hvorfor hedder udstillingen ´Hvad er på færde`, Ulla?

“Det gør den, fordi jeg viser malerier, som afspejler hvad jeg ser i min dagligdag, hvad jeg oplever i mit liv. Det kan være uventet og utrygt og vække uro og forundring, men også trygt og velkendt. Jeg bruger meget tid i naturen, og bruger det i mine malerier, hvor jeg også ligger noget menneskeskabt ind i maleriet. Fx en kegle, en advarselstrekant eller mælkekasser, som er brugt i maleriet ´Opbrud`,” siger Ulla og peger på det store maleri.

Maleriet viser mælkekasser, der står på en skovbund, hvor træerne knejser omkring dem, en mand sidder ned og en anden er på vej væk.

“Jeg har aldrig et færdigt billede, når jeg går i gang, men det udvikler sig efterhånden. Malerierne viser, at mennesket har et aftryk på vores verden, lige meget hvor vi befinder os. Om det er i skoven, i en ørken eller i Amazonas, så finder du altid efterladenskaber fra menneskets hånd,” siger Ulla.

Maleriet ´Opbrud` af Ulla Lampe er omgivet af skov, mens det venter på at blive hængt op inden udstillingen i Uhresalen åbner den 29. august 2024 klokken 15:00. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Hun viser mig et andet af hendes billeder, hun har kaldt det ´Tomme stole`.

“Her bør der sidde to mennesker og kommunikere sammen, men det gør der ikke, fordi kommunikationen ofte fejler imellem os mennesker. Der er en dobbelthed i, at alt skal være så pænt og ordentligt, men samtidigt bruger vi enorme ressourcer og penge på krig og forurening, hvorfor bruger vi ikke de ressourcer på at skabe fred og fordragelighed i stedet for,” siger Ulla.

´Tomme stole` af Ulla Lampe symboliserer, hvor dårlige vi kan være til at kommunikere med hinanden. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

De syv dødssynder

I den anden side af salen står Dorthe Andersen og kigger på nogle af Ullas mange malerier, som er med på udstillingen, der er syv malerier, og de hedder De Syv dødssynder, men det er ikke malerierne, at jeg skal tale med Dorthe om. Dorthe er kulturformidler, og har overtaget opgaven med udstillingen fra Birgit Stensgaard, der sammen med den lokale kunstner Allan Stochholm, har stået for at udstillingen kom til Hinnerup.

“Birgit er gået på pension, så jeg har overtaget hendes arbejde med denne udstilling. Uhresalen er et virkeligt eftertragtet udstillingssted i Favrskov, og derfor er vi også privilegerede med, at der er mange kunstnere, der gerne vil udstille her, og vi prøver at vise så meget kunst og forskellige kunstformer som muligt,” forklarer Dorthe.

"Nyd naturen, når du er i den", kunne du måske fristes til at mene, når du kigger på det øverste billede. Ulla Lampe vil gerne have os til at tænke over, det vi ser, og hvordan det påvirker vores eget liv. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.
“Nyd naturen, når du er i den”, kunne du måske fristes til at mene, når du kigger på det øverste billede. Ulla Lampe vil gerne have os til at tænke over, det vi ser, og hvordan det påvirker vores eget liv. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

For hende er det vigtigt, at kunsten og kulturen skal være tilgængelig for alle, og når kommunen har så fine steder at udstille i, så skal de også bruges.

“Vi er ikke et museum, og derfor prioriterer vi også kunst og kultur, og vi glæder os til at vise Ullas udstilling frem for borgerne i og uden for Favrskov, og vi håber, at rigtigt mange vil kigge forbi i den betjente åbningstid på biblioteket. Og Anders, hvis du eller andre har nogle gode ideer til fremtidige udstillinger, så er du eller de velkommen til at sende mig ideerne,” siger Dorthe med et smil, inden jeg tager fat i Ulla igen for at høre mere om De Syv Dødssynder.

To af de syv billeder, i serien ´De Syv Dødssynder`, som Ulla Lampe har med i udstillingen i Uhresalen. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

“Jeg lavede temaet med dødssynderne på et tidspunkt, fordi ingen af os mennesker kan sige os fra, at bære nogle af synderne i os selv. Derfor har jeg også lavet malerierne, så der ikke er ansigter på menneskene. Så kan du sætte dig eget ansigt ind i maleriet og tænke over det,” siger Ulla.

Hun fortæller, at hun glæder sig til at vise udstillingen frem, også fordi hun aldrig før har haft så mange af hendes malerier hængende sammen til en udstilling.

“Det er dejligt, at du som tilskuer kan se sammenhængen i mine billeder, altså den røde tråd, og at der så samtidigt er plads til ´De Syv Dødssynder`, det er jeg glad for, men samtidigt vil jeg også gerne vise, at jeg arbejder ud fra forskellige ideer i mine malerier,” siger Ulla. Hun skal tilbage med arbejdet i at malerierne bliver hængt op det rigtige sted.

Det er ikke kun malerier, som Ulla Lampe laver, hun har også arbejdet med tekstil, som kan ses på udstillingen i Uhresalen, her er det værket ´Girls Don´t Cry`. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.
Faktaboks
Ulla Lampe er autodidakt kunstner, og bor til daglig i Horsens. Efter hun blev pensioneret maler hun fuldtids, men indtil da var hun lærer på en kunstskole for voksne udviklingshæmmede. Ulla Lampe tog for alvor maleriet op, da hun for 25 år siden tog det første kursus og har siden brugt tid primært på billeder, men også på andre kunstformer, som også kan ses på udstillingen.

Du kan læse mere og se flere af Ulla Lampes malerier og kunstværker på https://ullalampe.dk
 
Der er fernisering torsdag den 29. august mellem 15 – 17, hvor alle er velkomne, og udstillingen varer indtil den 2. oktober, og kan ses i Uhresalen i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus på Skovvej i Hinnerup.

Annonce – vi støtter Søften Nyt

  • www.frankhoedt.com

Onsdagens ord – når journalisten er syg

andersgodtfredsep 18, 20243 min read
Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt - Onsdagens Ord

Når der kun er en journalist ansat på Søften Nyt, som skal sørge for at skrive nyheder og historier fra lokalområdet, så du som læser…

1400 spillere slår igennem i Favrskov

andersgodtfredsep 13, 20244 min read
1400 spillere slår igennem i Favrskov

Lørdag den 14. og søndag den 15. september skal 1400 badmintonspillere spille 3200 kampe mod hinanden i seks forskellige rækker. Det er så mange kampe,…

Læserbrev: Et stabilt og ansvarligt budget for Favrskov

andersgodtfredsep 12, 20243 min read
Morten Bang - Søften Nyt - Foto: Morten Bang.

Af Morten Bang – medlem af byrådet i Favrskov – står uden for partierne I denne uge er årets budget for Favrskov Kommune sendt i…

Hinnerup Badet sparer på strømmen

andersgodtfredsep 12, 20245 min read
Solcelleanlægget er placeret på begge sider af taget på Hinnerup Badet, og hen over sommeren har håndværkerne været igang, nu er det færdigt og kan bruges til at producere strøm, og der er garanteret, at det kan producere mindst 170.000 kWh timer om året. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.

Med en tagflade, der ofte er badet i sol, har det længe været en stor drøm for Hinnerup Badet selv at kunne producere en stor…

Læserbrev: Hvor var den opbakning til udbud af 18-21-årige i tandplejen, i budgetprocessen?

andersgodtfredsep 11, 20242 min read
Simon Buus Olsen - Liberal Alliance - foto - Preben Stentoft

Af Simon Buus Olsen (I) – politisk ordfører for Liberal Alliance i Favrskov Et af Liberal Alliance’s forslag til Budget 2025-28, var at vi fik…

Varme dæk, fede biler og rigtigt mange indkørte kroner

andersgodtfredsep 10, 202413 min read
Henrik Pilgaard - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Lørdag den 7. september var det anden gang at Henrik Pilgaard afholdt et velgørenhedsarrangement hos Hinnerup Bilcenter, og denne gang går de mange indsamlede kroner…

Previous

På trods af lyn, torden og regn var Hinnerup CUP en stor succes

Next

Onsdagens ord - Klumme om svindel via opkald eller e-mail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også

Denne hjemmeside bruger cookies...vi gør det fordi vi skal...men vi indhenter ikke noget omkring dig...de informationer får du lov til at beholde selv.