I weekenden den 23. til 25. august har fodboldafdelingen i HOG afholdt Hinnerup CUP, og med 233 hold, og fodboldspillere fra hele Danmark, var det for 33. gang en stor succes for klubben og de mange tilrejsende deltagere.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Søndag middag var der stadig mange fodboldkampe i gang på banerne ved Rønbæk Idrætscenter i Hinnerup, og de mange frivillige var i gang med at holde styr på de mange opgaver, der hele tiden skal klares, når så mange mennesker er samlet til fodboldstævne.

Mette Kongerslev, der er leder af styregruppen bag Hinnerup Cup, og Magnus Nielsen, der i en menneskealder har været frivillig i HOG, var begge i gang da Søften Nyt mødte dem, og de var begge glade for, at det voldsomme vejr ramte Hinnerup natten til søndag og ikke søndag eftermiddag, som i 2023, da stævnet måtte aflyse inden alle kampe var spillet færdig.

“Der er solskin nu, og det krydser vi fingre for, at det bliver sådan resten af dagen,” siger Mette med et smil, inden Magnus tager over:

“Vi var rundt i nat og tilbød, at folk kunne rykke ind i hallen, hvis de var utrygge på campingpladsen, men det var få, der gjorde brug af det, og alle er kommet godt igennem natten. Vi har haft et par enkelte strømafbrydelser, men det får vi fikset, når det sker,” siger Magnus.

“Vi oplever faktisk kun glade mennesker her på sidste dagen af stævnet, og der bliver spillet masser af god fodbold, både her ved Rønbæk, men der er også masser af kampe i gang ved Haldum-Hinnerup skolen, og i går har jeg også taget mig tid til, at fornemme stemningen til stævnet. Vi er så glade for, at der kommer så mange spillere, forældre og ledere, de er med til at gøre det til en god oplevelse, at være til Hinnerup CUP,” siger Mette.

Magnus Nielsen og Mette Kongerslev er to af de mange frivillige til Hinnerup CUP, og de har kun mødt glade ansigter, når de har bevæget sig rundt på banerne, også selvom vejret indimellem har drillet i årets udgave af Hinnerup CUP. Foto: Anders Godtred-Rasmussen - Søften Nyt.
Magnus Nielsen og Mette Kongerslev er to af de mange frivillige til Hinnerup CUP, og de har kun mødt glade ansigter, når de har bevæget sig rundt på banerne, også selvom vejret indimellem har drillet i årets udgave af Hinnerup CUP. Foto: Anders Godtred-Rasmussen – Søften Nyt.

Vi har været i svømmehallen

Tæt på teltet med de mange pokaler, der skal deles ud, der møder jeg Søren Hove Sørensen, der er træner for et drenge hold, der består af spillere fra Hinnerup og Grundfør, og han har følgeskab af en af spillerne, Lauge, som har været med hele weekenden.

“Vi har været i svømmehallen, og vi har hygget os sammen. Vi har stadig en kamp tilbage, og hvis vi vinder den, så skal vi spille om bronze, og det vil jeg gerne være med til at vinde,” siger Lauge.

Søren fortæller, at selvom de er et lokalt hold, så har de valgt at overnatte på skolen, for at ryste spillerne sammen.

“Vi har lavet et klubsamarbejde mellem GUI og HOG (Grundfør og Hinnerup, red.), og for at spillere og trænere kunne komme til at lære hinanden bedre at kende, og skabt nogle gode relationer, så har vi lade dem sove på skolen og være sammen til hele stævnet, og det er heldigvis gået super godt, nu mangler vi bare at spille de sidste par kampe, og forhåbentlig vinde  bronzekampen,” siger Søren.

Lauge og Søren - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Lauge på 9 og hans træner, Søren Hove Sørensen, har været glade for at deltage i stævnet, og holdet har lavet meget andet end at spille fodbold, de har også været en tur i svømmehallen og overnattet på skolen, selvom de bor i lokalområdet. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Jeg bevæger mig op på Rønbækskolen, her skal jeg møde formanden for HOG fodbold, Niels-Christian Jønsson, som sammen med andre frivillige, er i gang med at hjælpe de mange overnattende gæster ud af klasseværelserne.

Hvorfor hjælper du til som frivillig til Hinnerup CUP, Niels-Christian?

“Som formand har jeg sagt, at jeg ikke vil have noget med at skulle lede Hinnerup CUP, det har vi andre gode kræfter til, men derfor stiller jeg op som frivillig alligevel, det er dejligt at være en del af og opleve så mange glade mennesker, der igen år kommer til stævne hos os i Hinnerup,” siger Niels-Christian.

Han hjælper to andre frivillige med at rydde op i et klasseværelse, efter de har sagt farvel til et hold fodboldspillere.

Gitte Kærsgaard Sørensen, Steffen Olesen og formanden for HOG Fodbold, Niels-Christian Jønsson brugte en stor del af søndagen på at hjælpe de mange fodboldhold til at få pakket sammen og afleveret klasselokalerne på Rønbækskolen i samme stand, som da fodboldspillerne kom om fredagen. Det er en af de mange frivillige tjanser til Hinnerup CUP, som også kræver et stort arbejde, men alle tre er glade for at kunne give en hånd med til stævnet. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.
Gitte Kærsgaard Sørensen, Steffen Olesen og formanden for HOG Fodbold, Niels-Christian Jønsson brugte en stor del af søndagen på at hjælpe de mange fodboldhold til at få pakket sammen og afleveret klasselokalerne på Rønbækskolen i samme stand, som da fodboldspillerne kom om fredagen. Det er en af de mange frivillige tjanser til Hinnerup CUP, som også kræver et stort arbejde, men alle tre er glade for at kunne give en hånd med til stævnet. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Det er Gitte Kærsgaard Sørensen og Steffen Olesen som har brugt søndagen på at hjælpe til ved stævnet. Ikke på banerne, men på Rønbækskolen, hvor der er mange frivillige opgaver, der skal laves, når hele skolen har været fuld af overnattende spillere og trænere.

Hvorfor er I frivillige til Hinnerup CUP?

“Jeg vil rigtigt gerne støtte op om lokalsamfundet og foreningslivet, og ligesom vores børn for meget ud af det, så får jeg også noget ud af det i forhold til nye bekendtskaber og fællesskabet omkring at hjælpe andre,” siger Gitte, der selv har et par drenge, der er med til fodboldstævnet.

For Steffen Olesen er det også det med at gøre en forskel for foreningslivet, men også for at lære nye mennesker at kende.

“Vi er flyttet hertil i maj måned, og kender ikke så mange endnu, og så er det en god lejlighed til at hjælpe til som frivillig, men også at få nye bekendtskaber. Gitte og jeg har lige fundet ud af, at vi har drenge fra samme årgang, som spiller på samme hold, så vi kommer også til at møde hinanden til daglig, når drengene skal spille, så jeg har allerede fået meget ud af at være frivillig til Hinnerup CUP,” siger Steffen.

Fairplay pokalen

På banerne ved Haldum-Hinnerup skolen er der rigtig mange fodboldkampe og aktiviteter i gang, ved stævnekontoret er en af de frivillige fra styregruppen bag Hinnerup CUP, Rasmus Kæmpe, i gang med at hjælpe nogle spillere med deres spørgsmål. På bordet ved siden af dem stor en stor pokal, og på den står Årets Fairplay Hinnerup Cup, og den vil jeg gerne høre mere om, da Rasmus er færdig med at hjælpe spillerne.

Rasmus og drenge fra Fremad Valby - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Der var spillere fra hele Danmark til Hinnerup CUP, her hjælper Rasmus Kæmpe fra HOG nogle spillere fra Fremad Valby på sidstedagen af Hinnerup CUP. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Rasmus, hvorfor har I en ´Fairplay` pokal til Hinnerup Cup?

“Det er en pris, som vi giver til det hold, der har vist sig at være ekstra eksemplarisk på banen under kampen, eller har en særlig god holdånd. De kan have tabt stort, og ikke fået resultaterne med sig, men de har opført sig pænt, og stadig siger tak for kampen og ikke sviner andre på banen, så kan de vinde pokalen,” siger Rasmus, som forklarer, at stævnekontoret får input fra dommerne og andre frivillige og trænere, og til sidst sætter de sig ned og finder det mest fair hold, som får pokalen.

Uden for teltet møder jeg Søren Porsgaard og Henrik Stylsvig Jensen, de er trænere for et pigehold, som er blandet af spillere fra Søften GF og Grundfør UI, og de er på vej hen for at modtage anden præmien, som holdet har vundet efter at have tabt finalen.

Søften GF og Grundfør UI får sølv – Foto: Henrik Stylsvig Jensen.

Hvordan har det været, at være afsted til Hinnerup CUP?

“Det har været en supergod oplevelse for pigerne og holdet. Der har været god stemning, og det er vigtigt at pigerne har det socialt godt sammen. Resultatet er ikke så vigtigt, det er mere, at holdet fungerer godt, men vi har vundet flere kampe end vi har tabt, så det har været nogle gode dage her til Hinnerup Cup,” siger Henrik, mens forældrene til pigerne står og tager billeder af pigerne efter præmieoverrækkelsen, som ikke bliver den sidste denne søndag eftermiddag, da der stadig er mange kampe i gang på banerne.

Det var det her hold fra Silkeborg IF, der fik Hinnerup CUPs´ ´Fairplay` pokal, og som arrangørerne skriver på deres Facebook side - "drengene fik tildelt en pokal for deres gode humør, fairplay og ikke mindst sportsmandsånd...Til Hinnerup Cup vægter vi holdånd, venskab og sammenhold højt! Foto: Hinnerup Cup.
Det var det her hold fra Silkeborg IF, der fik Hinnerup CUPs´ ´Fairplay` pokal, og som arrangørerne skriver på deres Facebook side – “drengene fik tildelt en pokal for deres gode humør, fairplay og ikke mindst sportsmandsånd…Til Hinnerup Cup vægter vi holdånd, venskab og sammenhold højt!” Foto: Hinnerup Cup.

Annonce – vi støtter Søften Nyt

  • www.frankhoedt.com

Onsdagens ord – når journalisten er syg

andersgodtfredsep 18, 20243 min read
Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt - Onsdagens Ord

Når der kun er en journalist ansat på Søften Nyt, som skal sørge for at skrive nyheder og historier fra lokalområdet, så du som læser…

1400 spillere slår igennem i Favrskov

andersgodtfredsep 13, 20244 min read
1400 spillere slår igennem i Favrskov

Lørdag den 14. og søndag den 15. september skal 1400 badmintonspillere spille 3200 kampe mod hinanden i seks forskellige rækker. Det er så mange kampe,…

Læserbrev: Et stabilt og ansvarligt budget for Favrskov

andersgodtfredsep 12, 20243 min read
Morten Bang - Søften Nyt - Foto: Morten Bang.

Af Morten Bang – medlem af byrådet i Favrskov – står uden for partierne I denne uge er årets budget for Favrskov Kommune sendt i…

Hinnerup Badet sparer på strømmen

andersgodtfredsep 12, 20245 min read
Solcelleanlægget er placeret på begge sider af taget på Hinnerup Badet, og hen over sommeren har håndværkerne været igang, nu er det færdigt og kan bruges til at producere strøm, og der er garanteret, at det kan producere mindst 170.000 kWh timer om året. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.

Med en tagflade, der ofte er badet i sol, har det længe været en stor drøm for Hinnerup Badet selv at kunne producere en stor…

Læserbrev: Hvor var den opbakning til udbud af 18-21-årige i tandplejen, i budgetprocessen?

andersgodtfredsep 11, 20242 min read
Simon Buus Olsen - Liberal Alliance - foto - Preben Stentoft

Af Simon Buus Olsen (I) – politisk ordfører for Liberal Alliance i Favrskov Et af Liberal Alliance’s forslag til Budget 2025-28, var at vi fik…

Varme dæk, fede biler og rigtigt mange indkørte kroner

andersgodtfredsep 10, 202413 min read
Henrik Pilgaard - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Lørdag den 7. september var det anden gang at Henrik Pilgaard afholdt et velgørenhedsarrangement hos Hinnerup Bilcenter, og denne gang går de mange indsamlede kroner…

Previous

De frivillige får Hinnerup Cup til at lykkes

Next

´Hvad er på færde?` i Uhresalen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også

Denne hjemmeside bruger cookies...vi gør det fordi vi skal...men vi indhenter ikke noget omkring dig...de informationer får du lov til at beholde selv.