Favrskov Kommune har indført tre timers parkering på enkelte parkeringspladser i Hinnerup midtby, og flere af de handelsdrivende bakker op om tiltaget, også selvom renoveringen af Storegade står på samtidigt med at tidsbegrænsningen er blevet indført.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Parkeringspladsen er ikke længere stopfuld, da jeg kørende til Claus Hvass´ tøjbutik på Jernbanegade 16 i Hinnerup. Claus står selv i døren og byder velkommen, og spørger mig om jeg har husket at stille p-skiven, for Favrskov Kommune har nu fået sat skilte op, der viser, hvornår du skal huske at stille p-skiven og hvor længe du må holde på parkeringspladsen foran Claus Hvass og Djurslands Bank.

“Favrskov Kommune har ikke sat tidsbegrænset parkering op, for at genere kunder og andre i Hinnerup. Det har længe været et ønske fra de handelsdrivende i Hinnerup, at der på de p-pladser der ligger tættest på vores forretninger blev indført tidsbegrænsning, så alle har mulighed for at parkere, når de skal handle,” siger Claus Hvass.

Områder med tidsbegrænset parkering - Foto: Favrskov Kommune.
Her er de parkeringsområder i Hinnerup Midtby, hvor der er indført tidsbegrænsning i dagtimerne. Foto: Favrskov Kommune.


Han ved godt, at det for nogen vil være et irritationsmoment, og han har også hørt fra andre og læst på sociale medier, at nu forsvinder handlen i Hinnerup, fordi der indføres tidsbegrænsning.

“Det kommer ikke til at ske, snarere tværtimod. Der bliver nu skabt plads til, at kunderne kan parkere udenfor forretningerne. Parkeringspladsen uden for min forretning har længe været brugt af pendlere, der skulle med toget til Aarhus eller Randers, fordi det har været nemt, lige at skulle smide bilen. Det har gjort, at det har været svært for kunderne at komme til,” siger Claus.

Han ved godt, at flere mener, at der mangler p-pladser i Hinnerup, men det er ikke helt korrekt forklarer han.

“Der er mange parkeringspladser bag Imerco og Netto, og bag boghandlen og Matas, hvor der ikke er blevet indført tidsbegrænsning. Her kan folk holde hele dagen. Det samme gælder på den anden side af banen, ved kommunekontoret, her er der heller ikke tidsbegrænsning, det gælder kun de steder, der ligger uden for forretningerne, og vores kunder er glade for, at de nu kan gå direkte fra parkeringspladsen og ind i butikken,” siger Claus.

SuperBrugsen oplever ingen problemer

Det er ikke kun Claus Hvass´ og SuperBrugsen, der har ønsket, at der blev indført tidsbegrænsning i Hinnerup, det er hele Hinnerup Handel, forklarer Jacob Ring, der er uddeler i SuperBrugsen i Hinnerup.

“Vi har længe kæmpet for at få det gennemført, fordi vi oplever, at der til hverdag og i weekenderne oplever vi, at parkeringspladserne er fyldt op af folk, der langtidsparkerer deres biler foran forretningerne. Derfor er vi glade for, at det nu er kommet,” siger Jacob.


Hvordan har kunderne taget i mod det?


“Der er enkelte, der har brokket sig over det, både i forretningen og på sociale medier, men jeg er helt sikker på, at når kunderne oplever, at det ikke er så kaotisk at parkere længere, så kommer de til at se, at det er en fordel for dem. Så vi er glade for at tidsbegrænsningen er blevet indført, også selvom det er samtidigt med at kommunen er gået i gang med renoveringen af Storegade,” siger Jacob.

Jacob Ring SuperBrugsen - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Jacob Ring fra Superbrugsen oplever, at der er bedre plads til parkering for kunderne, nu hvor Favrskov Kommune har indført tidsbegrænsning i Hinnerup. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Storegade laves om

I juli måned sendte Favrskov Kommune en pressemeddelelse ud om, at de skulle i gang med ombygningen af Storegade, for at det skulle blive nemmere for cyklister at færdes i gaden.

Arbejdet er nu gået i gang og vil blive udført i tre etaper fra august til november, de skriver følgende i pressemeddelelsen:


For ikke at skulle spærre hele Storegade af fra august til november udføres ombygningen i tre etaper.


I første etape arbejdes der på strækningen fra Ådalsvej til Østergade. Imens arbejdet står på her, vil denne strækning være spærret for al kørende trafik. Det vil dog fortsat være muligt at komme til og fra området som gående, og resten af Storegade vil være åben for kørende trafik som normalt.

I første etape af vejarbejdet er Storegade lukket fra Ådalsvej og hen til indkørslen til parkeringspladsen ved SuperBrugsen. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
I første etape af vejarbejdet er Storegade lukket fra Ådalsvej og hen til indkørslen til parkeringspladsen ved SuperBrugsen. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

I anden etape ombygges strækningen langs med torvet, hvor SuperBrugsen ligger, og i tredje etape udføres den sidste del ned mod Pakhusvej. Under etape to og tre vil trafikken være påvirket, men hele Storegade vil fortsat være åben for gennemkørsel.

Kommunen genanvender de fleste af de eksisterende brosten i Storegade, for at kunne genbruge så mange af materialerne som muligt, og derudover ophæves ensretningen på Storegade på strækningen fra Borgergade og frem til indkørslen til parkeringsarealet, hvor Hinnerup Blomster, Loop og Nordea ligger.

Dette gør det muligt for bilister at tilgå parkeringsarealerne ved henholdsvis Nordea og 365discount fra begge retninger (se billedet herunder, red.)

Det er i forbindelse med ombygningen af Storegade, at den tidsbegrænsede parkering er trådt i kraft, og det er kun i dagtimerne, at tidsbegrænsningen gælder.

Ændring af ensretning - Pressefoto Favrskov Kommune.
Ændring af ensretning i Storegade i Hinnerup – Pressefoto Favrskov Kommune.

Annonce – Vi støtter Søften Nyt

  • www.frankhoedt.com

1 comment

  1. Hvordan kan man komme ind til Bagergården, når det er vejarbejde i Hinnerup, andet bagom ??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også