Af Erling Høj Sørensen og Simon Buus Olsen, byrådsmedlemmer for Liberal Alliance i Favrskov

Vi kan læse os til, at Socialdemokratiet vel er gået i en tidlig valgkamp, med et indlæg, hvor de har udset sig Liberal Alliance som hovedfjenden og ”de store stygge ulve på byrådsprærien”. 

Vi bliver bl.a. beskyldt for at ville alene borgerlig blokpolitik, og altså ikke vil samarbejde med nogen andre end blå partier i byrådet. 
Vi vil lige minde Socialdemokratiet om, at siden Liberal Alliance blev repræsenteret i byrådet, har stemt 100 % identisk med Socialdemokratiet i byrådssalen, så når deres tidligere gruppeformand i byrådet på sociale medier nævner at ”LA er bare varm luft”, så må det jo så også gælde Socialdemokratiet, siden vi stemmer ens, indtil videre i hvert fald. 

Men vi står såmænd gerne ved at vi er liberale, at vi er borgerlige. 
Derfor mener vi også det bør være en del af vores folkevalgte hverv at nævne de steder hvor vi har måtte gå på kompromis ud fra vores politiske ståsted, for at kunne være med i et forlig og hvad vi gerne havde set anderledes. 
At sige vi tager afstand fra budgetforliget, det må stå for borgmesterkandidatens helt egen regning, vi nævner blot at hun bør gense ordførertalen ved 1. behandlingen i så fald. 

Her roste vi som det eneste parti andre partiers gode forslag, som vi nuvel ikke selv havde stillet, men synes var utrolig gode forslag og som vi var glade for var blevet stillet og dermed kunne bakke op omkring. 
Vi roste sågar også Socialdemokratiet, fordi de havde stillet et forslag som mindede meget om Konservative og SF’s forslag, som endte ud i en Naturplan, som vi så absolut synes er et visionært og godt forslag. 
Men ja, vi nævnte såmænd også hvad vi gerne havde set var med, men ikke kom med, og at der var nogle udtalelser der undrede os, som var kommet efterfølgende om visse dele af de ting. 

Mens der er ting vi havde set anderledes i budgetforliget, så er der bestemt også ting vi er glade for at kommet med. 
F.eks. det historiske løft til vores folkeskoler i kommunen, hvor vi jo stillede et utrolig lignede forslag med Socialdemokratiet om et løft, så vores trængte skoler kunne få et løft til almenområdet. 
Modsat Socialdemokratiet, så anviste vi naturligvis også en finansiering. Vi er jo et økonomisk ansvarligt parti, så vi kommer naturligvis ikke med forslag om at løfte for mange millioner kroner på et område, uden at komme med forslag til hvor pengene skal komme fra. 

Med andre ord, så virker det vist til at den socialdemokratiske spin-maskine fra Christiansborg er kommet til Favrskov, hvor man nu er gået i tidlig valgkamp og har udset sig Liberal Alliance som prygelknaben, for spin-kampagnen. 
Liberal Alliance er klar til at samarbejde med alle, men ikke for enhver pris. Vi er liberale, vi er borgerlige, og vi samarbejder gerne med alle uden undtagelse, men vi går ikke på kompromis med at være åbne om hvad vi mener var og er den rigtige retning og den er til trods for vores røde kollegaer ikke altid er glade for det, liberal og borgerlig. Det synes vi egentligt borgerne fortjener at vide. 

Til gengæld når Socialdemokratiet nævner at de vil samarbejde med alle, så kan man jo ikke lade være at få tankerne over på SVM-regeringen, hvor det handlede mere om at fastholde magten end om retningen for samfundet.   
Mon Socialdemokratiet vil have borgmesterposten for enhver pris, sådan som man har set på Christiansborg? 

Annonce – Vi støtter Søften Nyt

  • www.frankhoedt.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også