Lørdag den 14. og søndag den 15. september skal 1400 badmintonspillere spille 3200 kampe mod hinanden i seks forskellige rækker. Det er så mange kampe, at alle haller i Favrskov Kommune er booket til Landsstævnet for unge badmintonspillere. Der er 10 spillesteder med 14 haller med næsten 100 baner, og så har Højberg badminton klub også stillet 9 baner til rådighed.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Det er noget af en mundfuld, som HOG Badminton har sagt ja til lørdag den 14. og søndag den 15. september, hvor 1400 badminton spillere fra ind- og udland kommer til kommunen for at dyste mod hinanden.

Anders Andersen, der er formand for HOG Badminton har også været i gang med planlægningen af stævnet siden de fik henvendelsen om klubben ville være arrangør af stævnet.

“Inden vi sagde ja, der måtte jeg ud og tale med 45 frivillige, om de kunne sige ja til at reservere denne weekend, ikke kun i år med også i 2025 og 2026, hvor vi også skal holde stævnet. De 45 frivillige har en specifik profil, der ved, hvad det kræver at afvikle så mange kampe i en hal, og derfor var det nødvendigt at have det på plads, inden vi kunne sige ja,” siger Anders.

Anders Andersen er formand i HOG Badminton og er glad for at der er plads til at afvikle badmintonstævnet i 15 haller i Favrskov kommune, og at stævnet vender tilbage i uge 37 i 2025 og 2026. Foto: HOG Badminton.

I alt skal der bruges 55 frivillige til stævnet, men fordi det er en individuel sport, hvor de fleste selv har en forældre, bedsteforælder eller træner med, og at HOG Badminton ingenting har at gøre med salg og drikkevarer, så kan de klare sig med et forholdsvist lavt antal.

“Til Hinnerup CUP i fodbold, der var de 300 frivillige, men det er et helt andet set-up, hvor de sælger de fleste ting selv. I de 10 haller, hvor stævnet afvikles, der er det halcafeterierne, der selv står for at sælge mad og drikke til deltagerne og deres gæster, det har vi ikke noget med at gøre,” siger Anders.

Apropos gæster, så vurderer Anders, at der vil komme 3.000 – 4.000 gæster og overvære de mange badminton kampe.

“En ting er, at de kommer til at lægge rigtigt mange penge hos de forretningsdrivende i kommunen, det er meget positivt for alle, men samtidigt kommer de også for at opleve badminton på et meget højt niveau, fordi der kommer spillere fra alle rækker i Danmark. Fra D, C, B, A, Mesterrække og Elite,” siger Anders.

Han fortæller, at spillerne til stævnet også spiller om at kunne rykke op i en bedre række:

“Jo flere kampe du vinder, jo flere point får du og jo højere række kan du komme op i. Du kan også rykke ned igen, hvis du har en længere skadespause, eller hvis du taber til laver rangerende spillere, men der er kamp om at komme længere og længere op i rækkerne, og det betyder også, at der vil blive spillet en masse badminton på et højt teknisk niveau i mange af kampene, og alle interesserede er velkommen til at komme og se på,” siger Anders.

Der er badminton for alle interesserede i 15 haller i Favrskov Kommune i weekenden den 14. - 15. september 2024. Foto: HOG Badminton.
Der er badminton for alle interesserede i 15 haller i Favrskov Kommune i weekenden den 14. – 15. september 2024. Foto: HOG Badminton.

Faktaboks
Stævnet begynder lørdag morgen klokken 9 i de fleste haller og de sidste kampe er programsat til 20:30, men hvis der sker forsinkelser, så kan tidsplanen rykke sig. Søndag starter de klokken 9 igen og de regner med at være færdig med den sidste kamp klokken 17. Det er DGI Badminton og HOG Badminton der samarbejder om stævnet, og det skal spilles igen i 2025 og 2026 i Favrskov. De 15 haller, der spilles i ligger i Søften, Hinnerup, Hadsten, Hamme og Ulstrup foruden de 9 baner, som der bliver udlånt fra Højbjerg Badminton klub.

Annonce – Vi støtter Søften Nyt

  • www.frankhoedt.com

Se og læse flere artikler fra Søften Nyt

Onsdagens ord – når journalisten er syg

andersgodtfredsep 18, 20243 min read
Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt - Onsdagens Ord

Når der kun er en journalist ansat på Søften Nyt, som skal sørge for at skrive nyheder og historier fra lokalområdet, så du som læser…

Læserbrev: Et stabilt og ansvarligt budget for Favrskov

andersgodtfredsep 12, 20243 min read
Morten Bang - Søften Nyt - Foto: Morten Bang.

Af Morten Bang – medlem af byrådet i Favrskov – står uden for partierne I denne uge er årets budget for Favrskov Kommune sendt i…

Hinnerup Badet sparer på strømmen

andersgodtfredsep 12, 20245 min read
Solcelleanlægget er placeret på begge sider af taget på Hinnerup Badet, og hen over sommeren har håndværkerne været igang, nu er det færdigt og kan bruges til at producere strøm, og der er garanteret, at det kan producere mindst 170.000 kWh timer om året. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.

Med en tagflade, der ofte er badet i sol, har det længe været en stor drøm for Hinnerup Badet selv at kunne producere en stor…

Læserbrev: Hvor var den opbakning til udbud af 18-21-årige i tandplejen, i budgetprocessen?

andersgodtfredsep 11, 20242 min read
Simon Buus Olsen - Liberal Alliance - foto - Preben Stentoft

Af Simon Buus Olsen (I) – politisk ordfører for Liberal Alliance i Favrskov Et af Liberal Alliance’s forslag til Budget 2025-28, var at vi fik…

Varme dæk, fede biler og rigtigt mange indkørte kroner

andersgodtfredsep 10, 202413 min read
Henrik Pilgaard - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Lørdag den 7. september var det anden gang at Henrik Pilgaard afholdt et velgørenhedsarrangement hos Hinnerup Bilcenter, og denne gang går de mange indsamlede kroner…

Læserbrev: Lokalpolitik i en hot tid!

andersgodtfredsep 9, 20243 min read
Anne-Sophie Schjønning Eriksen (C) - Foto Preben Stentoft.

Af Byrådsmedlem Anne-Sophie Schjønning Eriksen (C) Sommeren er ved at gå på hæld, hvilket dog ikke føles sådan i denne skrivende stund efter et par…

Previous

Læserbrev: Et stabilt og ansvarligt budget for Favrskov

Next

Onsdagens ord - når journalisten er syg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også

Denne hjemmeside bruger cookies...vi gør det fordi vi skal...men vi indhenter ikke noget omkring dig...de informationer får du lov til at beholde selv.