Af Simon Buus Olsen (I)politisk ordfører for Liberal Alliance i Favrskov

Et af Liberal Alliance’s forslag til Budget 2025-28, var at vi fik et eksternt firma til at lave et gennemkig af strukturen på tandplejeområdet, samt at undersøge muligheden for at sende 16-21-årige i udbud ved private.

Et forslag jeg synes vi stod meget alene med, til trods for der er et borgerligt flertal i Byrådet netop nu, og det burde være en borgerlig kernesag, at få kigget på om der er potentialer ved at sende ting i udbud.

Det kunne jo være at vi økonomisk kunne have opretholdt den nuværende standard med mange mindre klinikker tæt på borgerne, ved at have sendt nogle dele i udbud. Det kunne også være at der hvor vi lukkede klinikker, at vi rent faktisk kunne have fastholdt serviceniveauet for borgerne, men nu bare i privat regi, fremfor i kommunal regi.

Sågar kunne vi måske løfte serviceniveauet, for borgerne i Thorsø, hvis den private klinik der, gerne ville tage nogle årgange ind.

Vores indgangsvinkel var bl.a. også at vi har et meget stramt anlægsbudget, med mange poster over de kommende år. Her ville 25-30 millioner kroner yderligere, ved en centralisering af tandplejen også være en udfordring i det budget. Så hvis vi nu kunne sende årgange i udbud, så ville vi kunne lempe lidt på anlægskronerne til centraliseringen.

Men som nævnt, så synes jeg vi stod meget alene med vores tanker herom.
Derfor undre det mig også meget, at nu er der flere af mine borgerlige kollegaer der i Søften Nyt udtaler at det bør være en borgerlig mærkesag at kigge på at sende årgange i udbud ved private, specifikt de 18-21-årige.

Hvis det er holdningen fra flere borgerlige kollegaer, hvorfor står jeg så tilbage med følelsen af at Liberal Alliance stod helt alene med det forslag i Budgetprocessen?

Hvis det var fordi det var 16-21-årige vi foreslog, og ikke 18-21-årige som nævnes, så tror jeg nu nok vi havde ”solgt den”, for de 18-21-årige.
Men processen er jo ikke ovre ift. Budgetforslag 2025-28, nu sendes forslaget i høring lidt endnu – og så skal der være videre drøftelser igen. Her tænker jeg da at vi i Liberal Alliance vil finde vores forslag frem igen, omkring de 16-21-årige, og så må vi jo se om den opbakning der åbenbart er, også er der når vi skal drøfte videre om det endelig budgetforslag.

Annonce – Vi støtter Søften Nyt

  • www.frankhoedt.com

Se og læs flere artikler fra Søften Nyt

Onsdagens ord – når journalisten er syg

andersgodtfredsep 18, 20243 min read
Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt - Onsdagens Ord

Når der kun er en journalist ansat på Søften Nyt, som skal sørge for at skrive nyheder og historier fra lokalområdet, så du som læser…

1400 spillere slår igennem i Favrskov

andersgodtfredsep 13, 20244 min read
1400 spillere slår igennem i Favrskov

Lørdag den 14. og søndag den 15. september skal 1400 badmintonspillere spille 3200 kampe mod hinanden i seks forskellige rækker. Det er så mange kampe,…

Læserbrev: Et stabilt og ansvarligt budget for Favrskov

andersgodtfredsep 12, 20243 min read
Morten Bang - Søften Nyt - Foto: Morten Bang.

Af Morten Bang – medlem af byrådet i Favrskov – står uden for partierne I denne uge er årets budget for Favrskov Kommune sendt i…

Hinnerup Badet sparer på strømmen

andersgodtfredsep 12, 20245 min read
Solcelleanlægget er placeret på begge sider af taget på Hinnerup Badet, og hen over sommeren har håndværkerne været igang, nu er det færdigt og kan bruges til at producere strøm, og der er garanteret, at det kan producere mindst 170.000 kWh timer om året. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.

Med en tagflade, der ofte er badet i sol, har det længe været en stor drøm for Hinnerup Badet selv at kunne producere en stor…

Varme dæk, fede biler og rigtigt mange indkørte kroner

andersgodtfredsep 10, 202413 min read
Henrik Pilgaard - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Lørdag den 7. september var det anden gang at Henrik Pilgaard afholdt et velgørenhedsarrangement hos Hinnerup Bilcenter, og denne gang går de mange indsamlede kroner…

Læserbrev: Lokalpolitik i en hot tid!

andersgodtfredsep 9, 20243 min read
Anne-Sophie Schjønning Eriksen (C) - Foto Preben Stentoft.

Af Byrådsmedlem Anne-Sophie Schjønning Eriksen (C) Sommeren er ved at gå på hæld, hvilket dog ikke føles sådan i denne skrivende stund efter et par…

Previous

Varme dæk, fede biler og rigtigt mange indkørte kroner

Next

Hinnerup Badet sparer på strømmen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også

Denne hjemmeside bruger cookies...vi gør det fordi vi skal...men vi indhenter ikke noget omkring dig...de informationer får du lov til at beholde selv.