Den tidligere FE og PET chef Lars Findsen kommer den 9. September til Hadsten, for at holde et foredrag om sin tid i offentlig tjeneste, og om da han blev arresteret og sad i fængsel i 71 dage. Søften Nyt har læst Lars Findsens bog ´Spionchefen – erindringer fra celle 18`, og anmeldelsen kommer her forud for foredraget.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Når du læser en selvbiografi, der kun tager udgangspunkt i en version af en historie, og hvor det er umuligt at få andre sider af historien verificeret, så skal du altid være varsom med at tro på de ord, der er foran dig. Det har jeg været hele vejen igennem de sider, som Lars Findsen og Mette Mayli Albæk har skrevet i ´Spionchefen – erindringer fra celle 18`.

Ikke at det har gjort, at jeg ikke synes, at Lars Findsen har haft et spændende liv og at han ofte har gået meget på kompromis med sit personlige liv og familie i forhold til, hvad de mange forskellige stillinger han har haft i offentlig tjeneste.

For det er en imponerende karriere, som Lars Findsen har haft, det sker ikke for mange, at du både bliver departement chef, PET og FE chef i din karriere, i blandt alt det andet han har lavet, siden han første gang blev ansat i det offentlige. Han blev også chef for PET som 37-årlig på det tidspunkt, hvor terroren virkelig  viste sit grimme ansigt frem i Danmark og udlandet, og det er meget forståeligt, at de fleste af de sager, som han har arbejdet med i hemmelig tjeneste, dem kan han ikke fortælle til læseren, for så havde der virkeligt været grund til, at han skulle fængsles.

Vi kommer helt ind i maskinrummet omkring, hvordan han prøver at åbne PET op for omverdenen, uden at afsløre hemmelighederne, men at pressen bliver inviteret inden for, så befolkningen kan få et større indblik i, hvordan spiontjeneste virker, men også til at forstå, at der er meget, der skal holdes hemmeligt.

I bogen oplever vi også Lars Findsens skærmydsler med den socialdemokratiske regering og embedsværk, her personificeret ved Barbara Bertelsen, som blev meget kendt i Danmark, da Corona epidemien var i gang, men også hvordan det politiske spil på fx Christiansborg eller i ministerierne ikke passer så godt ind i den praktiske verden, hvor spionerne skal fungere.

Trine Bramsen for heller ikke mange flatterende ord med på vejen som Forsvarsminister, ikke at Lars Findsen kalder hende dum eller uintelligent, men det lykkedes alligevel at få hende til at stå tilbage som en fejltagelse på Forsvarsministerposten, altså i Lars Findsens øjne.

Om bogen er god og værd at investere i, det kommer alt sammen an på, hvordan du ser på det. Er det en bog med en spændende historie fra en person, der har prøvet det meste i embedsværk og hemmelig tjeneste, så køb den endelig. Hvis du i stedet ser en bog, hvor der hele tiden bliver fokuseret på alle de gode ting, og de dårlige som andre laver, også selvom det virker til, at sagen mod Lars Findsen var politisk bestillingsarbejde (vi kommer aldrig til at vide det, da sagens akter er hemmelige), så kan du også investere i den.

Hvis du selv vil opleve Lars Findsen, så er der stadig billetter at få til foredraget i Sløjfen i Hadsten den 9. September. Du kan se meget mere om foredraget lige her, hvor du også kan købe billetter til foredraget.

Annonce – Vi støtter Søften Nyt

  • www.frankhoedt.com

Onsdagens ord – når journalisten er syg

andersgodtfredsep 18, 20243 min read
Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt - Onsdagens Ord

Når der kun er en journalist ansat på Søften Nyt, som skal sørge for at skrive nyheder og historier fra lokalområdet, så du som læser…

1400 spillere slår igennem i Favrskov

andersgodtfredsep 13, 20244 min read
1400 spillere slår igennem i Favrskov

Lørdag den 14. og søndag den 15. september skal 1400 badmintonspillere spille 3200 kampe mod hinanden i seks forskellige rækker. Det er så mange kampe,…

Læserbrev: Et stabilt og ansvarligt budget for Favrskov

andersgodtfredsep 12, 20243 min read
Morten Bang - Søften Nyt - Foto: Morten Bang.

Af Morten Bang – medlem af byrådet i Favrskov – står uden for partierne I denne uge er årets budget for Favrskov Kommune sendt i…

Hinnerup Badet sparer på strømmen

andersgodtfredsep 12, 20245 min read
Solcelleanlægget er placeret på begge sider af taget på Hinnerup Badet, og hen over sommeren har håndværkerne været igang, nu er det færdigt og kan bruges til at producere strøm, og der er garanteret, at det kan producere mindst 170.000 kWh timer om året. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.

Med en tagflade, der ofte er badet i sol, har det længe været en stor drøm for Hinnerup Badet selv at kunne producere en stor…

Læserbrev: Hvor var den opbakning til udbud af 18-21-årige i tandplejen, i budgetprocessen?

andersgodtfredsep 11, 20242 min read
Simon Buus Olsen - Liberal Alliance - foto - Preben Stentoft

Af Simon Buus Olsen (I) – politisk ordfører for Liberal Alliance i Favrskov Et af Liberal Alliance’s forslag til Budget 2025-28, var at vi fik…

Varme dæk, fede biler og rigtigt mange indkørte kroner

andersgodtfredsep 10, 202413 min read
Henrik Pilgaard - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Lørdag den 7. september var det anden gang at Henrik Pilgaard afholdt et velgørenhedsarrangement hos Hinnerup Bilcenter, og denne gang går de mange indsamlede kroner…

Previous

Mange borgere deltog i Flagdag for Danmarks udsendte 

Next

Politikerne møder borgerne til Hammel Hestemarked

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også

Denne hjemmeside bruger cookies...vi gør det fordi vi skal...men vi indhenter ikke noget omkring dig...de informationer får du lov til at beholde selv.