Lørdag den 7. september 2024 fra 11 – 16 har Henrik Pilgaard fra Hinnerup Bilcenter igen sørget for, at der kommer masser af fede biler ud og køre i Hinnerup, og du kan få lov til at prøve bilerne, samtidigt med at du er med til at støtte en god sag. For Henrik samler ind til syge børn på Aarhus Universitetshospital og til sorggruppen Skyggebørn.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Den 3. september 2022 samlede Henrik Pilgaard 75.050,- kroner ind til syge børn på Aarhus Universitetshospital, og her tog år senere, der gentager han succesen med arrangementet den 7. september, eller han håber at gentage succesen, for han ved ikke hvor mange mennesker, der vil komme og støtte op om arrangementet endnu.

“Men der kommer mange biler, som gæsterne kan prøve en tur i, og vi har fået rigtigt mange sponsorer, som kommer med varer, som vi kan sælge og give pengene videre til de to formål, som vi støtter på dagen,” siger Henrik Pilgaard, mens han taler til forsamlingen i Rotary lokalerne i Hinnerup Rotary klub.

Han er forbi til et Rotary møde for at fortælle om arrangementet, hvor alle penge fra dagen går til de gode formål.

“Da vi holdt arrangementet for to år siden, der havde jeg aldrig drømt om, at så mange ville støtte op, og at alle dem, der kom forbi med deres biler gik med til, at de afholdt alle udgifterne selv. Det var en kæmpe succes, som jeg og de mennesker, jeg arrangerer dagen med, håber på kan lykkedes med igen,” siger Henrik.

Der var lange køer og mange mennesker til at prøve de mange biler tilbage i 2022, og Henrik Pilgaard håber på, at arrangementet lørdag den 7. september 2024 bliver en endnu større succes. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.
Der var lange køer og mange mennesker til at prøve de mange biler tilbage i 2022, og Henrik Pilgaard håber på, at arrangementet lørdag den 7. september 2024 bliver en endnu større succes. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Til forsamlingen forklarer han, at han i første omgang holdt arrangementet, fordi en af de piger, som han trænede i fodbold tidligere i 2022 var død af kræft, og derfor ville han gerne være med til at samle penge ind til et formål, som pigens mor var med til at vælge.

“Jeg skulle holde et jubilæumsarrangement, men i stedet for, at jeg ville modtage en masse gaver, så synes jeg, at vi skulle holde et arrangement, hvor pengene gik til et godt formål, og som sagt så gjort. Så nu prøver vi igen, hvor vi så håber på, at vi kan samle endnu flere penge ind til to gode formål. Syge børn på Aarhus Universitetshospital, og til sorggruppen Skyggebørn,” siger Henrik, der også fortæller, at nogle af pengene fra det første arrangement er gået til at købe 16 nye fjernsyn til en børneafdeling på sygehuset.

“Skyggebørn er en organisation, som hjælper børn, der har mistet en forælder. Jeg deltog selv i et sorggruppe for nylig, hvor jeg kunne opleve hvilken forskel, som organisationen gør for børn, der har mistet, så derfor skal nogle af de indsamlede midler også gå til Skyggebørn,” siger han.

Se og lyt til Lamborghinien og hør Jakob fortælle om, hvorfor han deltog i arrangementet hos Hinnerup Bilcenter i 2022. Video: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt – HUSK LYD!!!

Overholder fartgrænserne

Fordi Henrik Pilgaard og de personer, der er med til at holde arrangementet var tidligt ud i 2024, så har de prøvet, om det kunne lade sig gøre, at lukke vejene i industrien i Hinnerup, hvor arrangementet skal holdes, men det har ikke været praktisk muligt.

“Vi ville gerne have haft nogle gaderacere og rallybiler med, men de må ikke køre på offentlig vej, så når der bliver kørt, så bliver fartgrænserne overholdt, men der kommer nok lidt mere motorlarm omkring kvarteret ved Læsøvej og Samsøvej lørdag den 7. september,” siger Henrik med et smil.

Han nævner igen de mange lokale sponsorer, der gerne vil være med, som Bagergården, der leverer kager, Flemming Sørensen, der kommer med mobile toiletter, Eurosama, der kommer med is, og Adlers madværksted, der står for at servere maden til de mange gæster.

“Favrskov Fest kommer med hoppeborg, slushice og popcorn og så har Autoruden i Hinnerup doneret et gavekort på 2500,- kroner, som vi bruger til en auktion. Hvor alle kan byde på gavekortet, og den der betaler mest, får det,” siger Henrik.

Han opfordrer de fremmødte til at komme og være med den 7. september, inden han bliver klappet af, af de mange fremmødte.

I 2022 var der mange biler, som de mange mennesker kunne prøve, til arrangementet den 7. september kommer der ligeså mange, og samtidigt bliver der også flere aktiviteter for gæsterne, når de ikke er ude og prøve en bil. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Bagefter spørger jeg ham om, om der allerede er begyndt at trille penge ind på kontoen?

“Ja, det er der, for vi har åbnet op for donationerne allerede nu, og der er kommet 25.000,- kroner ind allerede via Mobile Pay og kontooverførsel, så der er mange derude, der allerede støtter nu op om det gode formål, men vi håber på, at der kommer mange flere penge ind til de to gode formål, som arrangementet støtter,” siger Henrik.

Søften Nyt har tidligere skrevet om det tidligere arrangement og de penge, som Henrik har delt ud, det kan du læse mere om via det her link https://www.softennyt.dk/?s=Henrik+pilgaard

Hvis du vil se en video, hvor Henrik Pilgaard fortæller om arrangementet i 2022, så se med her:

Videoen er fra 3. september 2022, sidste gang Henrik Pilgaard afholdt arrangentet og i videoen fortæller han om det. Video: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Hvis du allerede nu vil støtte arrangementet den 7. september 2024, så kan du overføre et valgfrit beløb til Mobil Pay 27242 eller overføre via konto på reg. nr. 7263 kontonummer 0001151536.

Annonce – Vi støtter Søften Nyt

  • www.frankhoedt.com

1400 spillere slår igennem i Favrskov

andersgodtfredsep 13, 20244 min read
1400 spillere slår igennem i Favrskov

Lørdag den 14. og søndag den 15. september skal 1400 badmintonspillere spille 3200 kampe mod hinanden i seks forskellige rækker. Det er så mange kampe,…

Læserbrev: Et stabilt og ansvarligt budget for Favrskov

andersgodtfredsep 12, 20243 min read
Morten Bang - Søften Nyt - Foto: Morten Bang.

Af Morten Bang – medlem af byrådet i Favrskov – står uden for partierne I denne uge er årets budget for Favrskov Kommune sendt i…

Hinnerup Badet sparer på strømmen

andersgodtfredsep 12, 20245 min read
Solcelleanlægget er placeret på begge sider af taget på Hinnerup Badet, og hen over sommeren har håndværkerne været igang, nu er det færdigt og kan bruges til at producere strøm, og der er garanteret, at det kan producere mindst 170.000 kWh timer om året. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.

Med en tagflade, der ofte er badet i sol, har det længe været en stor drøm for Hinnerup Badet selv at kunne producere en stor…

Læserbrev: Hvor var den opbakning til udbud af 18-21-årige i tandplejen, i budgetprocessen?

andersgodtfredsep 11, 20242 min read
Simon Buus Olsen - Liberal Alliance - foto - Preben Stentoft

Af Simon Buus Olsen (I) – politisk ordfører for Liberal Alliance i Favrskov Et af Liberal Alliance’s forslag til Budget 2025-28, var at vi fik…

Varme dæk, fede biler og rigtigt mange indkørte kroner

andersgodtfredsep 10, 202413 min read
Henrik Pilgaard - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Lørdag den 7. september var det anden gang at Henrik Pilgaard afholdt et velgørenhedsarrangement hos Hinnerup Bilcenter, og denne gang går de mange indsamlede kroner…

Læserbrev: Lokalpolitik i en hot tid!

andersgodtfredsep 9, 20243 min read
Anne-Sophie Schjønning Eriksen (C) - Foto Preben Stentoft.

Af Byrådsmedlem Anne-Sophie Schjønning Eriksen (C) Sommeren er ved at gå på hæld, hvilket dog ikke føles sådan i denne skrivende stund efter et par…