Der bliver rift om banerne ved Rønbæk- og Haldum- Hinnerup skolen, når 233 hold og op mod 2000 fodboldspillere indtager banerne den 24. og 25. august. Bagved det hele står rigtigt mange frivillige klar til at få stævnet til at blive en succes for 33. gang.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

I Haldum-Hinnerup hallens cafeteria sidder seks personer og spiser en sandwich, de har brugt de sidste 10 måneder på at få Hinnerup Cup 2024 op at stå, og om få timer går det løs, når de første spillere, ledere og forældre begynder at ankomme til overnatning på skolerne i Hinnerup.

De er seks i styregruppen, som de seneste uger har brugt mange af deres vågne og frivillige timer på at få alle ender til at nå hinanden.

“Vi er 307 frivillige i alt, til alle de slikvagter, bespisningsvagter, opstilling og nedtagning af telte og kridtning af banerne. Der er mange flere opgaver, men heldigvis har forældre- og frivilligopbakningen i år været meget bedre end de senere år,” siger Mette Kongerslev, ingen Camilla Berg tager over:

“Vi har også 20 funktionsledere i år, som hver især har deres eget område, de skal have styr på, og bruger hele weekenden på det, så vi andre ikke skal tænke på det. Det er også en stor hjælp,” siger Camilla.

Anette fortæller også, at der er mange frivillige, som slet ikke har børn der spiller fodbold, eller er med i fodboldafdelingen:

“Mine børn spiller ikke fodbold længere, men til gengæld er de blevet frivillige her til Hinnerup Cup. De er vokset op med frivilligheden, og ved godt, at det er nødvendigt, at de hjælper til, for at bringe frivilligheden videre, og give andre en god oplevelse,” siger hun.

Hinnerup Cup frivillige - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Husk det nu, det er frivillige, der hjælper til, er dommere, står i kiosken og kridter banerne op. Husk at give dem et klap på skulderen, for de får det hele til at lykkes. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Mads Gissel nævner også, at det ikke kun er fodboldafdelingen, der stiller op og hjælper, en lang række frivillige kommer også fra de andre foreninger i Hinnerup:

“Halvdelen af os frivillige, vi har ikke børn, der spiller fodbold. Det kan de selvfølgelig komme til, men der er rigtigt mange frivillige fra senioridræt, der kommer og giver nogle timer af deres liv, for at hjælpe til ved Hinnerup Cup.

For Kristina er det også hendes søn, der er motivationen:

“For min søn og hans venner er det årets højdepunkt. De har længe glædet sig til weekenden, hvor de skal spille kampe mod andre hold, fra andre byer langt væk fra. De glæder sig rigtigt meget til at skulle komme i gang med stævnet.

Hvorfor holder i Hinnerup Cup?

“Det gør vi for at give børnene nogle gode oplevelser. Jeg er 25 og har spillet fodbold i HOG i mange år, og er aktiv i seniorafdelingen, men for mig er det vigtigt at være frivillig og kunne hjælpe med til de aktiviteter, som vi har i klubben. Det handler ikke om at få noget, men om at give noget. Se glæden i andres øjne, fordi de har en god weekend og en god oplevelse, og du har måske selv brugt 4 timer en lørdag eftermiddag, det er da fantastisk,” siger Rasmus Kæmpe.

Der er selvfølgelig også økonomi i det, for det overskud, der genereres til Hinnerup Cup og de andre aktiviteter, som fodboldafdelingen i HOG holder, det bliver brugt på at gøre faciliteterne bedre for medlemmerne.

“Vi har selv betalt for at kunne få en streetpark, så selvfølgelig betyder pengene også noget, men Hinnerup Cup handler også om at få unge mennesker ud og røre sig, og være en del af et større fællesskab, mens de er til stævne her i Hinnerup, og så er butikslivet glade for os, for det skaber omsætning, når så mange mennesker kommer til Hinnerup en weekend i august,” siger Mette med et smil.

Hinnerup Cup 2023 - Foto: Pressefoto fra HOG.
En flok glade vindere fra 2023, og der bliver mange flere glade vindere og fodboldspillere til Hinnerup Cup i 2024. Foto: Pressefoto fra HOG.

Der vil være masser af aktiviteter på banerne, også når bolden ikke er i gang på banerne, for HOG har stillet hoppeborg, pannabane og andet op.

“Vi skal give noget til børnene, når de ikke spiller, og de mange gæster, der kommer og ser på, så der vil være masser af aktiviteter på banerne her i Hinnerup. Både for store og små, så tag endelig din nabo med de kommende dage, når der er Hinnerup Cup 2024,” siger Mads, inden vi stiller os ud i regnvejret og får taget et billede til artiklen, men lover vejrudsigten bedre vejr, når bolden ruller på banerne.

Faktaboks
Hinnerup Cup bliver i 2024 afholdt for 33. gang, og der kommer 233 hold på banerne i Hinnerup. Der vil være 1150 overnattende spillere og 200 ledere. Alle er velkomne på banerne ved Rønbæk idrætscenter eller ved Haldum-Hinnerup skolen. Du kan læse mere om stævnet på lige her.

Annonce – Vi støtter Søften Nyt

  • www.frankhoedt.com
Previous

Helteløbet kommer til Søften den 23. august

Next

På trods af lyn, torden og regn var Hinnerup CUP en stor succes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også

Denne hjemmeside bruger cookies...vi gør det fordi vi skal...men vi indhenter ikke noget omkring dig...de informationer får du lov til at beholde selv.