Selvom de kvindelige håndboldspillere spillere bronzekamp til OL da Hinnerup Byfest version 2024 åbnede lørdag den 10. august klokken 10, var der allerede fra start masser af mennesker på parkeringspladsen foran SuperBrugsen, og ideen med at tage Kastanjetorvet i brug til leg og hygge for de yngste viste sig også at være en god idé, for der var mennesker fra start til slut.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Vejrguderne var med arrangørerne af Hinnerup Byfest lørdag den 10. august, for der var høj sol det meste af tiden i de fire timer fra 10 – 14, hvor Hinnerup Handel havde inviteret til fest og hygge i Midtbyen i Hinnerup, der kom kun to små dryp fra oven, og selvom det også blæste en hel del, så havde hverken vejret eller de kvindelige håndboldspilleres bronzekamp holdt folk væk fra byfesten. 

En af arrangørerne, Jan Labich fra Djurslands Bank, var i fuld gang med at få de sidste ting på plads inden han selv bød velkommen til årets Byfest via en megafon, og lige inden Hinnerup Garden gik på, spurgte jeg ham om, hvorfor handelslivet i Hinnerup holder Hinnerup Byfest?

“Vi vil gerne give noget tilbage til byen og området, og sørge for at der er aktiviteter for høj og lav. Det er Hinnerup Handel, der står bag byfesten, men vi kunne ikke få det i gang, hvis der ikke var en hel masse frivillige mennesker, som står bag og hjælper med at få alting sat op og sat i gang. Uden dem var der ingen byfest i Hinnerup,” siger Jan lige da Hinnerup Garden sætter i gang.

Se og lyt til stemningen fra Hinnerup Byfest, hvor der hele lørdag den 10. august var masser af aktiviteter, boder og hygge for alle. Video: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Scooterræs på Kastajnetorvet

Til dette års Hinnerup Byfest har arrangørerne taget Kastanjetorvet i brug til aktiviteter, så der også var noget for en hver aldersgruppe. Her var der arrangeret scooterræs, pannabane og fodbolddart, og så havde HOG også en meget populær fiskedam, hvor det var muligt for de yngste og fange en slikpose.

Magnus Nielsen fra HOG er en af de trofaste frivillige støtter, der også havde hjulpet med at sætte borde, bænke og telte op til byfesten tog selv tjansen med at står for fiskedammen, sammen med et par andre frivillige fra HOG:

Magnus, du er involveret i meget frivilligt arbejde, hvorfor er du her i dag?


“Fordi det er vigtigt, at vi som forening i HOG viser flaget, når der er Hinnerup Byfest. Selvom det er handelslivet, der står bag arrangementet, så er det de frivillige kræfter, der får det til at blomstre. Se alle de børn og forældre, som er her på pladsen, og hvor glade de er. Når de bliver lidt ældre, så skal de også meldes ind i HOG og så kan forældrene komme med og være frivillige,” siger Magnus med et smil, inden han skal tage i mod det næste barn, der gerne vil prøve fiskedammen.

Magnus Nielsen fra HOG fik talt med de fleste, når de kom forbi for at prøve fiskedammen, og den var meget populær hele dagen. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.
Magnus Nielsen fra HOG fik talt med de fleste, når de kom forbi for at prøve fiskedammen, og den var meget populær hele dagen. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Samtidigt med kommer Borgmester Lars Storgaard, han er gammel ven med Magnus, for de har begge to været i politiet i mange år, og de falder lynhurtigt i snak om deres tid i politiet. Magnus udfordrer borgmesteren til at prøve en tur på en scooter, og det bliver der sagt ja til, men kun hvis det bliver den, hvor der står ´Police` på.

Magnus Nielsen fra HOG udfordrede Borgmester Lars Storgaard og han ville køre en tur på en scooter, og Lars sagde kun ja, hvis det kunne blive den, hvor der står ´Police`på. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.
Magnus Nielsen fra HOG udfordrede Borgmester Lars Storgaard om han ville køre en tur på en scooter, og Lars sagde kun ja, hvis det kunne blive den, hvor der står ´Police`på. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Da Lars får rejst sig igen og grinet færdig med Magnus vil han fortælle, hvorfor han kommer til Hinnerup Byfest.

“Det er fantastisk og se, når der sker lokale arrangementer, og det vil jeg gerne deltage i. Jeg kender også mange her i Hinnerup, og så er det dejligt at se opbakningen fra borgerne, og for de mange frivillige, der får det hele til at lykkedes. Hvis vi ikke havde de mange frivillige og de mange frivillige foreninger i Favrskov, så var der rigtigt meget, der ikke kunne lade sig gøre, det kunne jeg også se til cykelløbet i Hadsten i torsdags, her var der også rigtigt mange frivillige kræfter involveret,” siger borgmesteren, inden flere borgere gerne vil tale med ham.

På parkeringspladsen foran Claus Hvass er der også gang i aktiviteterne, her er det ´All Access BMX` der er i gang med at vise, hvad de kan på BMX cykler og løbehjul, og de udfører det ene halsbrækkende stunt efter det andet, og det er noget publikum kan lide. Der er mange mennesker, der gerne vil se de dygtige optrædende, og også selv prøver ramperne, når der ikke er show.

Klovnerier, brandbiler og trommespil

Tilbage på pladsen ved SuperBrugsen sidder der en kødrand af mindre børn, for klovnen har været i gang med sit sjov, og det er meget populært blandt de yngste. Lige ved siden af holder der to brandbiler fra den lokale brandstation i Hinnerup, og lederen af brandstationen, Jørgen Mundt, står og smiler mens han ser forældre og børn klatre op i fører huset på brandbilerne.

“Det er godt at have muligheden for at komme og vise vores biler frem, og lade unge og ældre prøve at sidde i dem. Så kan det også være, at vi får flere ansøgere til vores brandstation på et tidspunkt, hvis vi kommer til at mangle folk. Vi har venteliste lige nu, men vi tager altid en snak med interesserede, der gerne vil være med i brandkorpset i Hinnerup,” siger Jørgen med et smil.

Jørgen Mundt og kollegerne fra brandstationen i Hinnerup havde rigtigt mange voksne og børn forbi brandbilerne, for det er ikke hver dag, at der er mulighed for at få lov til at sidde i en og lege brandmand. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.
Jørgen Mundt og kollegerne fra brandstationen i Hinnerup havde rigtigt mange voksne og børn forbi brandbilerne, for det er ikke hver dag, at der er mulighed for at få lov til at sidde i en og lege brandmand. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Lidt derfra står Christina Jørgensen fra Hinnerup Garden, hun er ved at hjælpe en dreng med at prøve at slå på en tromme, og hvor du har 30 sekunder til at slå så mange gange på den, som du kan. Rekorden for dagen er 527, men drengen der prøver kommer ´kun` lige over 300, men han synes det er sjovt at prøve alligevel.

Christina, spiller du selv i Hinnerup Garden?

“Nej, jeg er frivillig forælder til to, der er med i garden, men for at vi kan få det hele til at hænge sammen økonomisk og logistisk, så er det nødvendigt at vi træder til at hjælper når vi kan og skal, og derfor er min søn også med og hjælpe i dag, ” siger Christina.

Hun hjælper en anden dreng med at prøve og puste i en trompet, mens hun forklarer, hvorfor hun er frivillig i Hinnerup Garden.

Som frivillig skal Christina Jørgensen hjælpe de mange interesserede, når de kom forbi Hinnerup Gardens stand til byfesten, her er det trompeten, som en ung dreng gerne vil prøve, og bagefter var det en tromme, der blev prøvet af. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.
Som frivillig skal Christina Jørgensen hjælpe de mange interesserede, når de kom forbi Hinnerup Gardens stand til byfesten, her er det trompeten, som en ung dreng gerne vil prøve, og bagefter var det en tromme, der blev prøvet af. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

“Det er vigtigt, at der er et godt musiktilbud her i lokalsamfundet, og det vi kan i Hinnerup Garden er unikt. Hvor finder du et foreningsliv, hvor den yngste er 8 og den ældste er et par og 70? Det er musikken, der binder os sammen, og det er jeg glad for hjælpe til med, og så er det også skønt at vise frem, hvad det er vi kan, og hvis vi samtidigt kan inspirere nye til at komme og være med og prøve at spille på et instrument, så er det det hele værd,” siger Christina.

Lige ved siden af musikteltet står der Hinnerup Løberne på to strandflag, og der står fem Hinnerup Løbere og smiler, da jeg nærmer mig dem. Formanden for klubben er Tommy Jespersen, som har taget fire andre medlemmer og bestyrelsesmedlemmer med til Hinnerup Byfest.

Tommy, hvorfor stiller I op til Hinnerup Byfest?

“Vi blev spurgt om vi ville være med til at lave et lille løb for alle interesserede til byfesten, og derfor har vi sendt rigtigt mange ud på et billedorienteringsløb. Hinnerup Løberne har også 25-års jubilæum i år, så vi er også glade for at kunne vise os frem som klub, så vi kan få flere unge og ældre med ud på stierne her i Hinnerup. Vi vil gerne have flere medlemmer, og heldigvis har flere været forbi og spørge om vores træningstider tirsdag, torsdag og søndag,” siger Tommy.

Der var mange Hinnerup Løbere til Hinnerup Byfest, både for at vise klubben frem til de mange interesserede, men også for at sende folk afsted på det billedeorienteringsløb, som klubben havde lavet i dagens anledning. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.
Der var mange Hinnerup Løbere til Hinnerup Byfest, både for at vise klubben frem til de mange interesserede, men også for at sende folk afsted på det billedeorienteringsløb, som klubben havde lavet i dagens anledning. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Musik og Lions Club

Tæt på Hinnerup Løbernes stand er der gang i musikken i teltet, og der sidder en del mennesker og hygger sig med fadøl, sodavand og pølser.

Det er Lions Club Hinnerup, der står for udskænkning og pølserne, og der har siden boden åbnede været godt gang i salget. Kim Bjerregaard fra Lions står os smiler lige uden for boden. Han har, sammen med de andre frivillige, haft travlt de seneste timer, for det har også været et stort arbejde for Lions Club at nå at få alle boder, telte og bænke op at stå inden byfesten.

“Så længe jeg kan huske tilbage, og i de 30 år jeg har været med, så har Lions Club hjulpet til ved byfesterne i Hinnerup, så derfor hjælper vi også, når Hinnerup Handel arranger byfest, også selvom det kun er en dag. Det er dejligt, når der er liv i Hinnerup og fest i Hinnerup, og der har heldigvis også været mange forbi her og på de tre pladser,” siger Kim.

Det er et stort arbejde for Lions Club i Hinnerup og hjælpe til ved Hinnerup Byfest, men det har Kim og de mange frivillige været med til i mange år, og de bliver gerne ved for at skabe flere aktiviteter i Hinnerup. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.
Det er et stort arbejde for Lions Club i Hinnerup og hjælpe til ved Hinnerup Byfest, men det har Kim og de mange frivillige været med til i mange år, og de bliver gerne ved for at skabe flere aktiviteter i Hinnerup. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Hvordan har publikum været?

“Det har været meget blandet og rigtigt mange børnefamilier, det har været dejligt at se. Vi har ikke solgt så mange fadøl, som vi plejer, men til gengæld er der solgt flere sodavand, og rigtigt mange pølser. Vi er her også for at vise os frem som forening, og der har heldigvis også være flere forbi, der gerne vil høre mere om Lions Club Hinnerup,” siger Kim.

På den anden side af parkeringspladsen er Jacob Ring fra SuperBrugsen tæt på at skulle pakke det sidste sammen, han har haft flere frivillige fra bestyrelsen i SuperBrugsen til at hjælpe til i deres bod, og han har selv været i gang på hele området, fordi han har været med til at arrangere dagen som bestyrelsesmedlem i Hinnerup Handel.

“Som brugsuddeler, så er det ikke mange kunder vi har haft igennem forretningen i dag, fordi hele parkeringspladsen er afspærret. Så Hinnerup Byfest har ikke været god for forretningen, men det lever vi med, fordi det har været en stor succes for byen. Det har været en super, super dag, og et virkeligt godt fremmøde, selvom der var en håndboldkamp de første par timer, men det var ikke at se på pladsen,” siger Jacob Ring med et smil.

Jacob Ring er brugsuddeler i Hinnerup og Heidi Kjær er med i bestyrelsen for SuperBrugsen, og de brugte begge lørdagen til byfesten for at hjælpe til med, at dagen skulle blive en succes for de mange deltagere, og de kommer igen i 2025. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.
Jacob Ring er brugsuddeler i Hinnerup og Heidi Kjær er med i bestyrelsen for SuperBrugsen, og de brugte begge lørdagen til byfesten for at hjælpe til med, at dagen skulle blive en succes for de mange deltagere, og de kommer igen i 2025. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Annonce – Vi støtter Søften Nyt

  • www.frankhoedt.com
Previous

Handelslivet i Hinnerup byder tre timers parkering velkommen

Next

Sommerfesten banker på i Søften

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også

Denne hjemmeside bruger cookies...vi gør det fordi vi skal...men vi indhenter ikke noget omkring dig...de informationer får du lov til at beholde selv.