For Karin Magdalena Frimodt, er stærkere muskler, ro i sindet og fornyet energi tre af de fordele, der er,  ved at dyrke Yoga, og det vil hun gerne give videre til andre. Derfor starter hun nye Yoga hold op i Søften Forsamlingshus i efteråret 2024, men du kan allerede starte i sommerferien, hvor der over fire gange er mulighed for at prøve kræfter med Yoga helt gratis.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Jeg har aftalt med Karin Magdalena Frimodt at mødes ved Søften Forsamlingshus, for det er her, hvor hun har lejet sig ind, og vil tilbyde Yoga undervisning for alle interesserede fra sommeren 2024. Vi går sammen op ad trappen til Forsamlingshuset, og taler om, at vi begge kender huset ret godt.

“Her har vi været til mange fester i vores ungdom, Anders, så der er mange minder herfra,” siger Karin, mens hun åbner døren og vi går inden for og videre ind i den store sal.

Karin er oprindeligt fra Søften, og boede som barn og ung 16 år på Miravej. Hun er nu flyttet tilbage til lokalområdet igen, og er glad for at kunne tilbyde Yoga undervisning i Søften.

“Jeg savner virkelig at undervise igen, og da lokalerne her i Forsamlingshuset blev ledige, så slog jeg til. Jeg bor i dag i Hinnerup, men jeg har stadig tilknytning til Søften, så jeg glæder mig virkeligt til at komme godt i gang. Jeg har haft det første hold allerede, og her var der mange, der kom forbi til gratis Yoga. Det tilbyder jeg fire gange hen over sommeren, og så starter jeg med hold undervisning i august,” siger Karin, inden hun ruller to yoga måtter ud på gulvet i den store sal.

“Jeg vil gerne vise dig nogle af de øvelser, eller solhilsner som de reelt hedder, som vi laver hver gang til Yoga. Alle er velkomne også selvom de aldrig har prøvet Yoga før. Der skal ikke mange gange til før du kan mærke i din fysiske form,” siger Karin.

Hvad er det, at Yoga kan gøre for mig, Karin?

“Det kan give dig ro i din krop, og gøre dig mere opmærksom på dig selv og dine omgivelser, når du træner og laver udstrækninger. Yoga er ikke kun fysisk træning, det er også træning af dit sind, så du kan få ryddet op i hovedet og få skabt mere klarhed i dit liv. Det kan også give dig mere selvtillid, fordi du ret hurtigt opdager, at Yoga er noget du kan og at du får det bedre af det,” siger Karin.

Yoga foregår med mange forskellige udstræk af kroppen, hvilket du selv kan opleve henover sommeren, når Karin Magdalena Frimodt tilbyder gratis Yoga, eller på nogle af de hold, som hun opretter i efteråret 2024 i Søften Forsamlingshus. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.
Yoga foregår med mange forskellige udstræk af kroppen, hvilket du selv kan opleve henover sommeren, når Karin Magdalena Frimodt tilbyder gratis Yoga, eller på nogle af de hold, som hun opretter i efteråret 2024 i Søften Forsamlingshus. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Hvordan kom du i gang med at dyrke Yoga?

“Jeg oplevede selv, at jeg var utrænet og ikke i form, også fordi jeg aldrig rigtigt har dyrket sport. For syv år siden prøvede jeg Yoga, og var bidt af det fra starten af. Jeg var så glad for det, at jeg efter tre gange  gik i gang med at uddanne mig som Ashtanga yogainstruktør, hos Miles of Yoga i Aarhus, og det endte med at jeg havde Yoga virksomhed i Skæring, og havde syv hold om ugen,” siger Karin.

Hun fortæller, at coronaen gjorde, at undervisningen stoppede, og derfor har hun også ledt efter et sted, hvor hun kunne komme i gang igen, hvor hun kunne give andre glæden ved at dyrke Yoga, og hjælpe dem til en bedre form.

“Når du går til Yoga hos mig, så hjælper jeg dig med at bygge dig stille og roligt op, så du ender med at blive meget trænet, og få en stærk og sund kerne. De stillinger vi laver, de er henvendt til både mænd og kvinder og alle får opbygget muskler og dermed mere styrke til kroppen, Siger Karin.

Hvorfor tilbyder du gratis Yoga?

“Det skal være sjovt at gå til Yoga, og jeg skal også have opbygget nogle hold, så derfor er det gratis gire gange over sommeren, hvorefter holdundervisningen går i gang i august. Hvor det koster 1000 kroner for otte uger, men hvor du er velkommen til at komme flere gange om ugen, hvis du har tid og lyst.En ting vi altid slutter af med efter hver træning, det er, at du bliver bedt om at huske på tre ting, du er taknemmelig for, så du kan tænke på dem, og gå fra træningen med et positivt sind, og glæde dig til at komme igen næste gang,” siger Karin, inden hun skal vise mig broen, og hvordan den kan laves på flere forskellige måder, så alle kan være med. Se selv med her:

Video: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt – Husk lyd!
Faktaboks
Karin Magdalena Frimodt tilbyder henover sommeren gratis Yoga på følgende datoer – den 3. juli klokken 12:00, den 17. juli klokken 17 og den 22. juli klokken 17. Hun starter hold op i Søften Forsamlingshus fra den 12. august, hvor alle er velkomne. Du kan kontakte Karin på 26 9000 21 for at høre mere.

Annonce – Vi støtter Søften Nyt

  • www.frankhoedt.com

Se og læs flere artikler fra Søften Nyt

Mange borgere deltog i Flagdag for Danmarks udsendte 

andersgodtfredsep 6, 20248 min read
Flagdagen - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Torsdag den 5. september markerede Favrskov Kommune den årlige Flagdag for veteraner. Arrangementet foregik i Hinnerup, med tale af Borgmester Lars Storgaard, og efterfølgende kranselægning…

Jeppe går foran i indsamlingen til Scleroseforeningen

andersgodtfredsep 5, 20245 min read
Jeppe går foran i indsamlingen til Scleroseforeningen

Søndag den 8. september bliver der i hele Danmark samlet ind til Scleroseforeningen, og selvom formanden for foreningen her i Favrskov, Jeppe Lundorf, ikke selv…

Prøv en fed bil og støt samtidigt en god sag den 7. september 2024

andersgodtfredsep 4, 20245 min read
Henrik Pilgaard samler ind - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Lørdag den 7. september 2024 fra 11 – 16 har Henrik Pilgaard fra Hinnerup Bilcenter igen sørget for, at der kommer masser af fede biler…

Hele byrådet er enige om årets budgetforslag – selv Enhedslisten

andersgodtfredsep 3, 20246 min read
Budgetforslag 2024 - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Den 3. september 2024 var den lokale verdenspresse i Favrskov indkaldt til presseorientering omkring Favrskov Kommunes budget for 2025 og de kommende år, og igen…

Jørgen: Jeg elsker stadig at bage

andersgodtfredaug 30, 20245 min read
Jørgen: Jeg elsker stadig at bage

På Kastanjetorvet i Hinnerup blev det fredag den 30. august fejret, at Jørgen ´Bager` Pedersen nu går på pension fra Bagergården i Hinnerup, og der…

I nattens mulm og mørke går turen til fronten

andersgodtfredaug 29, 20247 min read
Vladislav er sikker på, at folk som ham vil være gode soldater. De har ondskaben i sig, og det er der brug for ved fronten. Foto: Stefan Weichert - Søften Nyt.

Det er altid en farlig færd at tage den lange tur ind til fronten. Russiske droner jagter alt, der bevæger sig, og derfor foregår transporten…