Den 15. maj inviterer Djurslands Bank og EDC Huset i Hinnerup til boligkøber aften hos banken i Hinnerup, og Søften Nyt var forbi for at høre om det lidt utraditionelle samarbejde.
Af Anders Godtfred-Rasmussen
Djurslands Bank har efterhånden været i Hinnerup i otte år, og siden den gang har banken og EDC Huset i Hinnerup haft et uformelt samarbejde forklarer Jan Labich, der er filialdirektør i Djurslands Bank i Hinnerup, inden Jeanet Gårsdal, der er indehaver i EDC Huset, samler den op:
“Vi er begge to med i Hinnerup Handel (den lokale handelsstandsforening, red.), og så er Djurslands Bank også meget tydeligt i lokalområdet, så Jan og jeg har ofte mødt hinanden i forbindelse med andre arrangementer i byen. Vi har talt om at lave et boligarrangement for kommende købere, og det er derfor vi har arrangeret mødet den 15. maj. Vi har samtidigt taget en køberrådgiver med. Det er Jette Eriksen, som også tidligere har arbejdet hos EDC her i byen,” siger Jeanet.
Jette fortæller, at der ingen økonomi er mellem hende som køberrådgiver, EDC Huset og Djurslands Bank, men at det er et rent uformelt samarbejde, hvor de gerne vil hjælpe kommende købere.
“Vi vil gerne klæde boligkøberne bedre på. Ejendomsmægleren er sælgerens repræsentant, og som køber er det svært at få hjælp indtil handlen er på plads. Målet med en køberrådgiver er at hjælpe køberne i fasen op til den endelige handel. Der er mange spørgsmål, som hverken bank eller ejendomsmægler kan svare på, og her kan en køberrådgiver hjælpe til,” siger Jette, inden Jan tager over:
“Vi oplever ofte, at de kunder, der kommer for at tale om økonomien omkring bolighandlen spørger ind til områder, som vi som bank ikke ved så meget om, og derfor er køberrådgivning en god idé. Hvis de bruger det, så har de ofte fået svarene inden de kommer ned til os i banken og skal tale økonomi,” siger Jan.
Hvorfor er samarbejdet vigtigt for jer?
“Vi minder om hinanden, og vi kan arbejde sammen lokalt. Det er vigtigt at vi er nærværende, ikke kun overfor hinanden, men også for kunderne. Vi oplever, at de nære fysiske relationer er vigtige, så det ikke kun foregår bag en skærm eller en telefon, men at vi mødes og taler om det, når det er nødvendigt. Det gælder os tre, men også når det handler om vores kunder, at de kan lave en aftale og møde os i banken,” siger Jan.
Jette nævner også vigtigheden af at være lokal, og have et godt lokalkendskab, det med at være tæt på sine kunder, og uden at være bundet af hinanden økonomisk, men arbejder sammen for at hjælpe kunderne, der hvor de er.
”De fleste af de møder, som jeg holder som køberrådgiver er via telefon, fordi det oftest er det nemmeste for kunderne i en travl hverdag med børn og arbejde. Hvis kunderne gerne vil have et fysisk møde, så er det selvfølgelig også en mulighed,” siger Jette,” siger Jette.
Det handler om økonomi
Alle tre er enige i, at de selvfølgelig ikke stiller op uden at der er økonomi i det.
“Selvfølgelig vil vi gerne have flere kunder, og jeg har oplevet, at vi allerede har fået flere kunder via samarbejdet med EDC i Hinnerup, så selvfølgelig gør vi det også på grund af økonomien i det, men det er lige så meget for at prøve at skabe noget lokalt sammen her i Hinnerup, netop fordi boligkøb og salg er svært, og at kunderne ikke prøver det så mange gange i deres liv,” siger Jan, inden Jeanet har en kommentar til det.
“Det med at skulle skifte bankkan være svært, også selvom flere måske gerne vil gøre det omkring et boligkøb, men ved at vi er lokale og ved, hvordan vi kan hjælpe hinanden, så kan vi også hjælpe kunderne bedre. Så gør vi det også nemmere for os selv, vi hjælper hinanden alt efter, hvad vi hver især er gode til,” siger Jeanet.
Hvem er det så I gerne vil have, der kommer til jeres fælles boligmøde?
“Det er alle, der er interesserede i boligkøb, men nok primært førstegangskøbere, der har interesse i at flytte til området. Vi vil også gerne tiltrække anden- og tredjegangskøbere, som måske overvejer køb og salg, men at det er længe siden de sidst har været involveret i det, og derfor har brug for at vide noget mere om, hvordan processen er i en bolighandel,” siger Jeanet.
Det er Jan enig i, og han er ikke nødvendigvis interesseret i, at der kommer alt for mange mennesker:
“Vi håber på 20 – 30 personer i bankens lokaler her i Hinnerup, fordi vi har erfaring med, at der er rigtigt mange spørgsmål en sådan aften, og der skal gerne være god tid til at kunne tale og svare på det hele, og gerne også individuelt, så folk går hjem bagefter og føler sig godt forberedt til, at de skal købe en ny bolig, og gerne her i Hinnerup,” siger Jan.
De siger de to andre ja til, for det med det lokale er vigtigt for dem alle.
“Som jeg sagde før, så er det lokale samarbejde vigtigt, også i regi af Hinnerup Handel, fordi jo flere aktiviteter vi kan lave for borgere; jo flere handlende, der er i byen, desto flere tilflyttere kan vi tiltrække. Det er vigtigt, at Hinnerup og omegn har noget at byde på, og det vi og du jo godt, fordi der er et rigt handels- og foreningsliv. Vi skal også vise det udadtil, og derfor er det vigtigt, at vi kan samarbejde og hjælpe hinanden, det kommer også os alle sammen, og Hinnerup, til gode,” siger Jeanet.
Faktaboks Billedet viser ejendomsmægler Jeanet Gårsdal fra EDC Huset i Hinnerup, køberrådgiver Jette Eriksen tilknyttet EDC og Jan Labich fra Djurslands Bank. De tre er fælles om at arrangere en boligaften for alle interesserede. Det foregår den 15. maj og du kan læse mere om arrangementet her. |
Annonce – Vi støtter Søften Nyt
Se og læs flere artikler fra Søften Nyt
Onsdagens Ord – hvad betyder lokalpolitik og journalistik for dig?
Om et år er der valg til byrådet i Favrskov…
Læserbrev: Jeg vil høre din stemme!
Den 18. november 2025 skal vi sammen sætte retningen for…
Læserbrev: KV25 – En sikker hånd på rattet – Vi peger på Lars Storgaard!
Om præcis et år skal vi igen til stemmeurnerne ved…
Det er ikke kun sport som hallen bruges til
Hver torsdag formiddag fyldes hal 1 i Søften Kultur og…
Onsdagens Ord – hvad sociale medier også kan bruges til
Sociale medier for ofte skældud for, at det er en…