Hvordan ville du lave en madanmeldelse af en buffet og arrangement, som kun bliver holdt en gang om måneden og hvor du ved, at temaet for maden skifter fra gang til gang? Det er svært, også fordi at mad kan være svært at anmelde, fordi det er en meget, meget subjektiv vurdering af det du spiser lige præcis den dag du har sat dig for at skulle anmelde et måltid.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Hvad nu, hvis du finder ud af undervejs i måltidet, at det faktisk ikke er maden, der er det vigtigste, men det selskab og fællesskab, som du bliver en del af, der ender med at være det allervigtigste, kan du så stadig lave en anmeldelse af maden? 

Det mener jeg nu godt, at jeg kan, også fordi madens kvalitet er ret høj i forhold til den pris, som jeg endte med at betale for maden og drikkevarer.

Hvad er det så, at jeg satte mig for at anmelde, det er den månedlige fællesspisning i Søften Kultur- og Idrætscenter (SKIC), hvor Erik Jørgensen og Ina Kragh Lekbo den sidste onsdag 10 måneder om året kalder til buffet og drikkevarer for 130 kroner per person og halv pris for børn under 12.

Madens tema skifter hver måned, og den sidste onsdag i april 2024 var det ´Græsk mad`, som de mere end 100 forventningsfulde deltagere stod og ventede på lidt før 17:30, som er det officielle tidspunkt, at maden serveres på. 

Jeg skriver officielt, for folk skal lige være færdige med at stå i kø til betalingen og udvælgelse af drikkevarer, og personalet venter også med at sætte maden frem, til de fleste har sat sig.

Inden det går løs for vi altid en festlig snak enten fra Erik eller Ina, og denne gang havde Ina taget ordet, da Erik havde mistet stemmen, det var ret festligt at høre på alle de græske udtalelser, som hun selv indrømmede hun havde lidt svært ved, inden vi fik lov til at gå ombord i de mange retter.

Billede af Menukortet til græsk aften i SKIC i Søften - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Der er altid masser at vælge imellem, når Café Skic inviterer til fællesspinsning den sidste onsdag i måneden. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt-

Der er rigtigt mange nuancer inden for græsk mad og hvis du kigger på billedet, så var der også rigtigt mange retter at vælge imellem, og noget for en hver smag, også til børn og dem, der ikke lige ønskede så meget kød, for kød var der masser af.

Kylling, gris, lam, oksekød og nogle friturestegte blæksprutteringe, jeg ikke havde behøvet at tage, og samtidigt var der masser af salater, forskellige kartofler og stegt Feta og Halloumi. Hvis du ikke blev mæt, så var det din egen skyld.

Billede af meget forskelligt kød - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Kød for enhver smag, og jo jeg spiste også salater, brød, oliven og masser af TzaTziki. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Jeg prøvede lidt at det hele, og blev ingenlunde skuffet, også selvom jeg har været på ferie i Grækenland og boet i seks måneder på den græske del af Cypern. Når Erik og Ina sætter sig for at lave mad til alle, så får vi også noget, som smager de fleste, også uden at være for stærkt, og der var heller ikke for mange hvidløg i Tzatzikien, også selvom min bordherre nævnte hvidløgene, fordi han skulle til idræt i SKIC dagen efter, men som han sagde “rigtigt mange af dem, der går til senioridræt, de er her i aften. Så det gør ikke noget, hvis jeg lugter lidt af hvidløg, det kommer de også til”.

Billede af mennesker og mad til fællesspisning i SKIC - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Masser af mennesker og mad til fællesspisning i SKIC i Søften, og hvis du ikke kender nogen når du kommer, så gør du det helt sikkert, når du går hjem, for fællesskabet er i højsædet til de månedlige fællesspisninger. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Det er egentlig også pointen med fællesspisning i SKIC, at du får noget godt at spise til en billig penge, og så kan du tale med venner, bekendte eller nogen du ikke kender over maden, og hygge dig samtidigt. Vi var fem fra familien, der havde bestilt bord sammen, men vi endte med at rykke bordet sammen med seks andre fra vores vej. Så vi kunne snakke sammen, høre om naboens nylige ferie og nyde at være sammen under nogle andre former, end når vi står og snakker over hækken.

Derfor er det her ikke rigtigt en anmeldelse af maden til fællesspisning, men mere det, at her er der en mulighed for at komme hinanden ved, at være i et fællesskab med nogle mennesker, du måske ikke ser så tit, og som jeg kunne se på de fremmødte, så var det heller ikke kun folk fra Søften, der kom for at spise.

Så fællesspisning i SKIC får en stor anbefaling herfra, og næste gang den sidste onsdag i maj, der lover Erik grillmad, så meld dig til før din nabo, hvis du skulle have lyst til et par timers hygge i fællesskab med andre mennesker.

Billede af madholdet bag fællesspisning i SKIC den sidste onsdag i måneden - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Madholdet har også fortjent en pause efter alle vi andre der deltog i fællesspisning var mere end mætte. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.
Faktaboks
Café Skic i Søften Kultur- og Idrætscenter holder fællesspisning for alle den sidste onsdag i hver måned, undtagen juni og juli, mellem 17:30 og 19:30. Hver måned er der et nyt tema, så du kommer ikke til at møde den samme menu. Prisen er 130,- per person for buffet og en drikkevare, og der er halvpris for børn på 12 og derunder. Du kan læse mere om arrangementet på www.skic.dk eller på deres Facebook side.

Vi støtter Søften Nyt

  • www.frankhoedt.com

Se og læs flere artikler fra Søften Nyt

Flagdagen - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Mange borgere deltog i Flagdag for Danmarks udsendte 

andersgodtfredsep 6, 20248 min read

Torsdag den 5. september markerede Favrskov Kommune den årlige Flagdag…

Jeppe går foran i indsamlingen til Scleroseforeningen

Jeppe går foran i indsamlingen til Scleroseforeningen

andersgodtfredsep 5, 20245 min read

Søndag den 8. september bliver der i hele Danmark samlet…

Budgetforslag 2024 - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Hele byrådet er enige om årets budgetforslag – selv Enhedslisten

andersgodtfredsep 3, 20246 min read

Den 3. september 2024 var den lokale verdenspresse i Favrskov…

Jørgen: Jeg elsker stadig at bage

Jørgen: Jeg elsker stadig at bage

andersgodtfredaug 30, 20245 min read

På Kastanjetorvet i Hinnerup blev det fredag den 30. august…

Vladislav er sikker på, at folk som ham vil være gode soldater. De har ondskaben i sig, og det er der brug for ved fronten. Foto: Stefan Weichert - Søften Nyt.

I nattens mulm og mørke går turen til fronten

andersgodtfredaug 29, 20247 min read

Det er altid en farlig færd at tage den lange…