Der er nu kun få timer til den årlige sommerfest i Søften begynder, hvor der om fredagen er gang i det traditionsrige cykelløb, og om lørdagen er der fodbold, volleyball og mange andre aktiviteter på banerne ved idrætsanlægget på Neptunvej i Søften. Igen i år er der flere sponsorer, der hjælper til med præmier og vand, og så kommer Christian og Anders fra REMA 1000 og skyder cykelløbet i gang.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Her fredag formiddag er der stille ved idrætsanlægget i Søften, men parkeringspladsen ser anderledes ud end den plejer. Der er sat telte op, der står en øl- og pølsevogn, og på banerne bag ved klubhuset er der sat telte op.

Det er SGF Venner og deres mange frivillige, der i ugens løb har gjort klar til årets sommerfest i byen, som fredag aften sparker festen i gang.

Online tilmeldingen til cykelløbet blev lukket onsdag fordi maksimum grænsen var nået, så nu er der 50 pladser tilbage til løbet, som kan fås, når udleveringen af numre går i gang klokken 17, inden løbet skydes i gang af Christian og Anders fra REMA 1000 klokken 18.

Jeg ringer til Christian for at høre, hvorfor han og butikken igen i år bakker op og er sponsorer til sponsorcykelløbet i Søften?

“Frivilligheden i Søften er fantastisk, og foreningslivet laver så mange aktiviteter for byens borgere, og det vil vi fra REMA 1000 gerne være med til at støtte. Frivilligheden og aktiviteterne skaber også udvikling for byen, og det lever vi også af i butikken. Så selvfølgelig kommer vi også og er med, ligesom vi har gjort før,” siger Christian.

Her er en video fra sidste gang Christian og Anders varmede op til sponsorcykelløbet i Søften. Video: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

På parkeringspladsen er Michael Damkjær Sørensen fra SGF Venner i gang med at sætte borde og bænkesæt op til de mange gæster, som der forventes at komme fredag aften. 

“Der skal være plads til alle til sommerfesten, også dem der ikke cykler, men gerne vil have nogle hyggelige timer sammen, så til sommerfesten ´ruller` vi alt vores udstyr ud, så der er plads til alle,” siger Michael.

Michael Damkjær Sørensen - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
De sidste forberedelser er igang inden ssponsorcykelløbet og sommerfesten skal igang i Søften den 16 – 17. august 2024, og Michael Damkjær Sørensen er en af de mange frivillige, som får det hele til at lykkedes. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt-

Vand skal der til

Støtteforeningen SGF Venner har kun en sponsor, og det er ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen i Hinnerup, og Gert Nielsen og hans medarbejdere har i de senere været med til sponsorcykelløbet og delt vand ud til de tørstige cykelryttere.

“Jeg bor selv i Søften og familien og jeg deltager også i mange af byens aktiviteter, men som ejendomsmægler er det her også en mulighed for at tale med både kommende købere og sælgere, selvom det er svært en dag som i dag. Vi vil også bare gerne støtte op om de mange aktiviteter, der sker i byen, og så skal vi overrække årets sponsorbeløb til SGF Venner i aften. Hvad beløbet bliver må du vente med at få at vide til i aften,” siger Gert Nielsen, mens de er ved at sætte en pavillon op, og slæbe vandflasker til aftenens cykelløb.

Mads Skov Larsen og Gert Nielsen er klar med vand til de mange cykelryttere, som kommer forbi til sponsorcykelløbet fredag den 16. august mellem 18 og 20. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Heidi Olsen fra SGF Venner har, sammen med mange andre frivillige, lagt rigtigt mange frivillige timer i at få sommerfesten i gang, og er i gang med at få de sidste ting på plads, så pladsen bliver helt klar inden sommerfesten skal i gang.

“Vi mangler stadig enkelte frivillige til nogle vagter i løbet af weekenden, men vi løser det hen ad vejen, men jeg er glad for hjælpen fra alle de frivillige, der har hjulpet indtil videre. Det er et stort arbejde at få sommerfesten sat i gang, og vi kunne sagtens bruge flere, der gerne ville give en hånd med. Heldigvis har vi mange trofaste, der hjælper, og mange trofaste sponsorer, der støtter os med sponsorpræmier til løbet,” siger Heidi, inden hun skal videre til den næste opgave inden sommerfesten skydes i gang klokken 18:00.

Faktaboks
Sponsorcykelløbet i Søften arrangeres af SGF Venner, der er en støtteforening for afdelingerne under Søften Gymnastikforening. Det er gratis at deltage i cykelløbet, deltagerne skal dog registrere sig, så SGF Venner ved, hvem der cykler med. Deltagerne opfordres til at finde sponsorer inden løbet, som skal give minimum 2,- kroner per indkørt kilometer, og gerne mere. De senere år har der været kørt omkring 200.000,- kroner ind på de to timer løbet varer, og pengene bliver delt ud til de forskellige afdelinger, da cykelrytterne selv bestemmer, hvilken afdeling pengene skal gå til. 

En enkelt ting fra journalisten til artiklen, jeg er selv involveret i SGF Venner, og er opmærksom på eventuelle objektivitetsproblemer i en artikel, hvor jeg omtaler en forening, hvor jeg er medlem, men ligesom jeg skrev om Hinnerup Byfest, så er det også vigtigt at skrive om andre aktiviteter i lokalområdet, selvom jeg er involveret.
Vi støtter Søften Nyt
  • www.frankhoedt.com
Previous

Bronzekampen holdt ikke folk væk fra Hinnerup Byfest

Next

Klumme: Sommerfesten i Søften var en stor succes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også

Denne hjemmeside bruger cookies...vi gør det fordi vi skal...men vi indhenter ikke noget omkring dig...de informationer får du lov til at beholde selv.