Af Anders Godtfred-Rasmussen
I sidste uge skrev jeg i Onsdagens Ord om en ny daginstitution, som skal bygges i Søften og hvor embedsmændene og politikerne i kommunen gerne vil ligge, og med et forslag fra mig om, hvor det måske var bedre at ligge den. Min klumme fik uventet mange læsere, og det må også betyde, at indbyggerne i Favrskov Kommune interesserer sig for lokalpolitik, når de bliver gjort opmærksomme på det.
Jeg kan selvfølgelig ikke være sikker på, at fordi jeg skriver en enkelt klumme i kommunen om et enkelt emne, at så syntes alle, at lokalpolitik i Favrskov er verdens mest spændende emne.
Det er det langtfra, men det faktisk lokalt, at den lovgivning og de penge, der bliver bevilget fra Christiansborg, bliver brugt. Det er her, at lærerne arbejder, at asfalten bliver lagt, at institutionerne bliver bygget, så det er lige her, at meget af det, som bliver besluttet i Folketinget, det bliver udført lige omkring os alle sammen i kommunerne.
Ofte er vi måske ikke enige i, hvad det er for en lovgivning, som politikerne på Christiansborg vedtager, og måske heller ikke alle de beslutninger, som politikerne i kommunerne beslutter, men vi har også selv et ansvar over og kunne indhente disse oplysninger, som politikerne tager deres beslutninger ud fra, og sige til, hvis der er noget galt, eller noget kan gøres på en anden måde.
Som enkelt person, der kan det være svært at ændre noget, men hvis der bliver gjort opmærksom på det, så kan det være, at flere går ind i sagen, sætter sig ind i den og kan være med til at ændre noget, som har en betydning for os alle, men som måske ikke er helt gennemtænkt fra embedsmændenes kontorer, inden politikerne beslutter det.
For når en sag først er nået frem til et byrådsmøde, så bliver det besluttet praktisk talt uden, at der bliver stillet spørgsmål. Arbejdet er gjort i udvalget, og som en politiker sagde til mig for nylig, så stoler vedkommende blindt på, at det arbejde og det de får fremlagt i udvalget fra embedsmændene, det kan politikerne stole 100% på, uden at skulle stille spørgsmålstegn ved det. Jeg var lidt målløs, da jeg hørte det, for hvad skal vi så bruge politikerne til, andet end en underskrift på et stykke papir, hvis der ikke bliver stillet spørgsmål til det, som bliver fremlagt. Jeg tror heldigvis på, at det ikke alle politikere i Favrskov Kommune, der har den samme tankegang, og at det måske var en fejl fra politikerens side, og jeg nævner ikke, hvem det er, fordi jeg fik det at vide som baggrundsinformation.
Jeg har ikke talt med nogle politikere om det nye daginstitutionsprojekt i Søften endnu, det vil jeg gøre, når sagen har været præsenteret for byrådet, som jeg regner med, at den gør i næste uge, og høringsperioden for projektet går i gang kort tid efter.
Hvad kan jeg ellers gøre, end at gøre opmærksom på områder i Favrskov Kommunes politik, der måske ikke er helt hensigtsmæssig? Når embedsmændene via politikerne gør som de gør, og sjældent spørger indbyggerne i kommunen om nye projekter?
Jeg kan deltage i ´Morgenpolitik i Favrskov`, som jeg gør så ofte jeg kan. Arrangementet bliver holdt fredagen inden hvert Byrådsmøde. Det er et koncept, som nogle driftige indbyggere i Foldby, Bjarne Andersen og Charlotte Holleufer, har startet op her i kommunen. Ideen har de taget med fra Aarhus. Her har borgerne i kommunen mulighed for at tale med nogle af de politikere, som sidder i byrådet. Jeg skriver nogle, for der kommer ofte 3 – 4 til ´Morgenpolitik i Favrskov`, som sidder i byrådet. Selvom det måske ikke er mange, så er der altid en god diskussion omkring, hvad der sker i kommunen og hvad emnerne på næste byrådsmøde skal handle om.
Hvis du gerne vil med til Morgenpolitik, så kan du melde dig til via det her link – https://forms.gle/QRJYxnnd3VVuYcZh8 – det er allerede på fredag den 25. oktober fra 16:30 – 18:00, og det foregår på Brogården, Søndergade 26, 8382 Hinnerup. Det plejer at koste 20 kroner at være med, og det er for kaffe og te.
Dagen inden hvert møde, der kan byrådets dagsorden findes via det her link, og på mødet vælges det blandt de fremmødte, hvilke tre punkter på dagsordenen, der bliver snakket om.
Jeg kommer på fredag, det er sikkert, og hvis et af emnerne på byrådets dagsorden er den nye daginstitution i Søften, så kommer jeg til at spørge de fremmødte politikere om det, for jeg vil gerne høre meget mere om, hvorfor en præstebolig skal fjernes, for at give plads til en ny daginstitution, der i mine øjne, allerede fra starten ligger et helt forkert sted.
Hvad er Onsdagens ord? Onsdagens ord er skribentens egen holdning, hvor indholdet ikke er bearbejdet journalistisk. Andre medier kalder det for en leder eller klumme, hvor medarbejdere, redaktører eller andre involverede har mulighed for at skrive deres egne ord og holdninger og nå ud til en bred skare af læsere, lyttere og seere. |