Fredag den 23. august afholder REMA 1000 i Søften, i samarbejde med Børneulykkesfonden, Helteløbet. Her kan små og store helte løbe eller gå en tur på en kilometer til gavn for indlagte børn på sygehuse i Danmark. Søften Nyt var forbi, da REMA 1000, Børneulykkesfonden og de to andre sponsorer, Nybolig i Hinnerup og Sparekassen Kronjylland skulle lave markedsføring for Helteløbet.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

I pauserummet hos REMA 1000 i Søften er der gang i udklædningen, alle de involverede i markedsføringen omkring det kommende Helteløb i Søften den 23. august skal klædes ud, og deltagerne smågriner med og af hinanden, mens de får udstyret på.

Omklædning Helteløbet - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Christian Møller Henriksen skal have lidt hjælp til at få masken helt på plads, alt skal være i orden inden videoen til promoveringen af Helteløbet skal skydes. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Det er Generalsekretær for Børneulykkesfonden, der har taget kapper og masker med til deltagerne, og hun skal også selv deltage i løjerne, sammen med influenceren Cecilie Sejling, som gerne vil promovere Helteløbet på hendes sociale medier.

Henriette, hvorfor laver i Helteløbet i Søften?

“Det gør vi for at skabe opmærksomhed om vores arbejde, og for at alle interesserede børn og voksne i området kan komme og gøre en forskel på indlagte børn på landets sygehuse. Det kan de gøre ved at deltage i Helteløbet, hvor vi har været så heldige at vores tre sponsorer betaler halvdelen af deltagergebyret, og deltagerne betaler den anden halvdel. Samtidigt kan vi få hele Søften ud og røre sig og støtte en god sag, så det er da oplagt og komme og løbe med,” siger Henriette, inden hele flokken stiller sig uden for i solen, for at starte optagelserne, til den video, der skal produceres.

Ventetid med sæbebobler - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Der skulle optages mange forskellige sekvenser til videoen, og sæbeboblerne var et stort hit. Se den færdige video nederst i artiklen. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Rikke Kamstrup Jakobsen, der er bosiddende i Hinnerup og er ambassadør for Børneulykkesfonden, skabte kontakten til at få Helteløbet til Søften, og samtidigt samarbejder hun med influenceren Cecilie Sejling, og fik hende med på ideen til at promovere eventet.

“Jeg startede med at ringe til Christian, og så fik vi Sparekassen Kronjylland og Nybolig med, fordi de også gerne ville være med til at gøre prisen lavere for deltagerne i Helteløbet. Så det er nogle spændende mennesker, der er med til at sprede budskabet om det gode formål, og så bliver det sjovt at se de mange børn og voksne løbe en tur her i og uden for REMA 1000 den 23. august,” siger Rikke.

Det var ikke kun under optagelserne til markedsføringen af løbet, der var gang i den, alle håber, at det bliver en fest når mange børn og voksne kommer og løber med den 23. august i Søften. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.
Det var ikke kun under optagelserne til markedsføringen af løbet, der var gang i den, alle håber, at det bliver en fest når mange børn og voksne kommer og løber med den 23. august i Søften. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Ruten i Søften

Det med ruten havde jeg spekuleret i, fordi med et løb en fredag eftermiddag, hvor trafikken omkring REMA 1000 og krydset ved Skolevej kan være meget slem, men det havde Christian fundet en løsning på.

“Alle løberne skal løbe igennem butikken og på en rute på omkring en kilometer og ende op tilbage her på parkeringspladsen. Der er fortov en stor del af vejen fra Skolevej, til venstre ad Holmelundsvej, og når de drejer op mod Aarhusvej og skal tilbage af cykelstien mod REMA 1000, så har jeg en hel del medarbejdere og frivillige stående langs ruten, så vi passer godt på de mange deltagere, og de ikke kommer til at løbe ud på Aarhusvej,” siger Christian, han står sammen med Anders Rye Falko fra Sparekassen Kronjylland og Kirsten Dalsgaard fra Nybolig i Hinnerup.

Helteløberruten - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Her kan du se ruten, hvor Helteløberne skal løbe fredag den 3. august. Løbet starter p parkeringspladsen ved REMA 1000 og slutter samme sted efter løbeturen efter løberne har været en tur igennem butikken. Grafik: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.

Hvorfor vil I to være med til Helteløbet?

“Det er et fantastisk formål, og vi kan godt lide at lave noget med spræl i. Som pengeinstitut kan vi nogle gange godt virke lidt tørre og grå, så det at kunne være med til at lave noget anderledes, og noget som folk ikke forventer, det er sjovt. Vi kommer også en hel flok fra banken, sammen med vores børn, og er med til at løbe den 23. august,” siger Anders, inden Kirsten tager over:

“Vi har alle sammen et blødt punkt, når det drejer sig om børn, og når vi så kan hjælpe indlagte børn på sygehuse over hele Danmark, og det samtidigt er et lokalt initiativ, så er vi med. Jeg synes, at det er vigtigt, at vi har et aktivt lokalsamfund, hvor der sker noget for borgerne, og når vi samtidigt er tre lokale virksomheder, som går sammen om det, så synes jeg, at det er fedt at støtte op om, og vi håber, at der kommer rigtigt mange og løber med den 23. august,” siger Kirsten.

Christian, Anders og Kirsten - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.
Christian Møller Henriksen, Anders Rye Falko og Kirsten Dalsgaard gav den som Helteløberne, og de glæder sig alle tre rigtigt meget til at løbe med den 23. august. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen – Søften Nyt.
Faktaboks
Børneulykkesfonden skriver på deres hjemmeside omkring Helteløbet, at de arbejder for at skabe et liv med mere leg, bevægelse og fællesskab for syge, indlagte og udsatte børn og deres familier. Det gør vi via vores fire helteinitiativer: Legeheltene, Kreaheltene, Helteakademiet og Heltecamps. Du kan læse mere om det på https://børneulykkesfonden.dk/heltene, og tilmelde dig Helteløbet den 23. august lige her – hvis du gerne vil se den video, der blev optaget til Helteløbet, så find den på REMA 1000´s Facebookside.
Annonce – Vi støtter Søften Nyt
  • www.frankhoedt.com
Previous

Klumme: Sommerfesten i Søften var en stor succes

Next

De frivillige får Hinnerup Cup til at lykkes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også

Denne hjemmeside bruger cookies...vi gør det fordi vi skal...men vi indhenter ikke noget omkring dig...de informationer får du lov til at beholde selv.