Lørdag den 14. og søndag den 15. september skal 1400 badmintonspillere spille 3200 kampe mod hinanden i seks forskellige rækker. Det er så mange kampe, at alle haller i Favrskov Kommune er booket til Landsstævnet for unge badmintonspillere. Der er 10 spillesteder med 14 haller med næsten 100 baner, og så har Højberg badminton klub også stillet 9 baner til rådighed.

Af Anders Godtfred-Rasmussen

Det er noget af en mundfuld, som HOG Badminton har sagt ja til lørdag den 14. og søndag den 15. september, hvor 1400 badminton spillere fra ind- og udland kommer til kommunen for at dyste mod hinanden.

Anders Andersen, der er formand for HOG Badminton har også været i gang med planlægningen af stævnet siden de fik henvendelsen om klubben ville være arrangør af stævnet.

“Inden vi sagde ja, der måtte jeg ud og tale med 45 frivillige, om de kunne sige ja til at reservere denne weekend, ikke kun i år med også i 2025 og 2026, hvor vi også skal holde stævnet. De 45 frivillige har en specifik profil, der ved, hvad det kræver at afvikle så mange kampe i en hal, og derfor var det nødvendigt at have det på plads, inden vi kunne sige ja,” siger Anders.

Anders Andersen er formand i HOG Badminton og er glad for at der er plads til at afvikle badmintonstævnet i 15 haller i Favrskov kommune, og at stævnet vender tilbage i uge 37 i 2025 og 2026. Foto: HOG Badminton.

I alt skal der bruges 55 frivillige til stævnet, men fordi det er en individuel sport, hvor de fleste selv har en forældre, bedsteforælder eller træner med, og at HOG Badminton ingenting har at gøre med salg og drikkevarer, så kan de klare sig med et forholdsvist lavt antal.

“Til Hinnerup CUP i fodbold, der var de 300 frivillige, men det er et helt andet set-up, hvor de sælger de fleste ting selv. I de 10 haller, hvor stævnet afvikles, der er det halcafeterierne, der selv står for at sælge mad og drikke til deltagerne og deres gæster, det har vi ikke noget med at gøre,” siger Anders.

Apropos gæster, så vurderer Anders, at der vil komme 3.000 – 4.000 gæster og overvære de mange badminton kampe.

“En ting er, at de kommer til at lægge rigtigt mange penge hos de forretningsdrivende i kommunen, det er meget positivt for alle, men samtidigt kommer de også for at opleve badminton på et meget højt niveau, fordi der kommer spillere fra alle rækker i Danmark. Fra D, C, B, A, Mesterrække og Elite,” siger Anders.

Han fortæller, at spillerne til stævnet også spiller om at kunne rykke op i en bedre række:

“Jo flere kampe du vinder, jo flere point får du og jo højere række kan du komme op i. Du kan også rykke ned igen, hvis du har en længere skadespause, eller hvis du taber til laver rangerende spillere, men der er kamp om at komme længere og længere op i rækkerne, og det betyder også, at der vil blive spillet en masse badminton på et højt teknisk niveau i mange af kampene, og alle interesserede er velkommen til at komme og se på,” siger Anders.

Der er badminton for alle interesserede i 15 haller i Favrskov Kommune i weekenden den 14. - 15. september 2024. Foto: HOG Badminton.
Der er badminton for alle interesserede i 15 haller i Favrskov Kommune i weekenden den 14. – 15. september 2024. Foto: HOG Badminton.

Faktaboks
Stævnet begynder lørdag morgen klokken 9 i de fleste haller og de sidste kampe er programsat til 20:30, men hvis der sker forsinkelser, så kan tidsplanen rykke sig. Søndag starter de klokken 9 igen og de regner med at være færdig med den sidste kamp klokken 17. Det er DGI Badminton og HOG Badminton der samarbejder om stævnet, og det skal spilles igen i 2025 og 2026 i Favrskov. De 15 haller, der spilles i ligger i Søften, Hinnerup, Hadsten, Hamme og Ulstrup foruden de 9 baner, som der bliver udlånt fra Højbjerg Badminton klub.

Annonce – Vi støtter Søften Nyt

  • www.frankhoedt.com

Se og læse flere artikler fra Søften Nyt

Rotary klubben i Hinnerup fylder 40

andersgodtfredokt 22, 20248 min read
Torben Sejr Hansen, Aksel Rasmussen og Flemming Sørensen var alle tre med til at starte Rotary i Hinnerup for 40 år siden. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.

Den 26. oktober 1984 blev Rotary klubben i Hinnerup stiftet, og der er nu gået 40 år siden dengang. Søften Nyt har mødt tre af…

Læserbrev: Den socialdemokratiske spin-maskine er vist kommet til Favrskov

andersgodtfredokt 21, 20243 min read
Simon Buus Olsen og Erling Høj Sørensen - Pressefoto.

Vi kan læse os til, at Socialdemokratiet vel er gået i en tidlig valgkamp, med et indlæg, hvor de har udset sig Liberal Alliance som…

Læserbrev: Vi skal gøre mere for hjertestartere i Favrskov

andersgodtfredokt 16, 20243 min read
Læserbrev: Vi skal gøre mere for hjertestartere i Favrskov

Den 16. oktober er det hjertestarterdag, og det sætter fokus på, hvor afgørende det er at have hurtig adgang til en hjertestarter, hvis et menneske…

Onsdagens Ord: Ny daginstitution i Søftens midte

andersgodtfredokt 16, 20246 min read
Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt - Onsdagens Ord

Det er altid en god nyhed, når kommuner ønsker at bygge nye daginstitutioner, skoler og andet, der kan hjælpe kommunens indbyggere. Det betyder at området…

30 børn og unge svømmede i 12 timer

andersgodtfredokt 15, 20249 min read
12-timers svømmestævne - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen

Fredag den 11. oktober afholdt konkurrenceafdelingen i HOG svømning det traditionsrige 12-timers svømmestævne i Hinnerup Badet, hvor der i 12 timer i streg fra klokken…

Morten Bang har fundet sit nye parti

andersgodtfredokt 11, 20243 min read
Morten Bang - Medlem af byrådet i Favrskov Kommune og Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, og repræsenterer nu Danmarksdemokraterne i byrådet - Søften Nyt - Foto: Morten Bang.

Siden februar 2024 har Morten Bang stået uden for partierne i Favrskov Byråd, men nu har han fundet sit nye politiske ståsted. Han har i…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også