Af Morten Bang – medlem af byrådet i Favrskov – står uden for partierne

I denne uge er årets budget for Favrskov Kommune sendt i høring. Som byrådsmedlem og formand for Kultur- og Fritidsudvalget (KFU) er jeg glad for at kunne stå bag et budget, der afspejler vores fælles ambitioner om at sikre en stabil og driftssikker kommune – Til gavn for alle i hele kommunen.

Mange gode politiske forslag er kommet med i årets budget – Et lille udpluk:

  • En naturplan på baggrund af ”Den grønne trepart” foreslået af SF-C-S.
  • Udviklingen af ”Fremtidens Lilleåpark” foreslået af C, der kan gøre parken til et attraktivt område, når der skal klimasikres.
  • Øget brug af ”Kunstig intelligens” foreslået af LA, der skal øge kommunens brug af nye metoder og følge udviklingen tæt.
  • Fritagelse af grundskyld for vores efterskoler, ”foreslået” af SF. 

Der er det budget, som vi nu sender i høring, præget af ansvarlighed og en fast hånd på rattet. Det indeholder mange gode og nødvendige tiltag, der kommer alle aldersgrupper til gode. Der er sat midler af til både børn og skole, de ældre og vores lokale foreninger. Og som et tydeligt grønt aftryk på budgettet, har vi igen prioriteret initiativer, der fremmer en mere klimavenlig udvikling i Favrskov.

Vi giver også vores skoler et økonomisk løft, der skal være med til at sikre endnu bedre rammer for læring, trivsel, fællesskab og udvikling.

Jeg er særligt glad for, at vi i år har kunnet imødekomme nogle af ønskerne fra foreningslivet. Det er derfor meget glædeligt at se, at flere af de initiativer, som foreningerne har efterspurgt, nu er inkluderet.

Jeg er også meget tilfreds med at byrådet har afsat midler til mit forslag om en facilitetsstrategi. Det skal være vores fælles ambition, at vi skal udvikle og investere i vores faciliteter til fritids- og idrætslivet. Før vi kan tage de næste skridt, er det essentielt, at vi får skabt et samlet overblik over, hvordan det står til med vores faciliteter rundt om i kommunen. Den indsats ser jeg frem til at følge tæt og arbejde videre med.

Nu ser jeg frem til at læse høringssvarene og de politiske drøftelser, der følger. Jeg er overbevist om, at det samlede budget vil blive endnu bedre af den konstruktive dialog, vi kommer til at have i de kommende uger. Det er netop i fællesskab, at vi sikrer, at Favrskov fortsat kan være en kommune, hvor der er balance mellem drift, udvikling og ansvarlig økonomisk styring.

Tak for samarbejdet til hele byrådet og forvaltningen.

Annonce – Vi støtter Søften Nyt

  • www.frankhoedt.com

Se og læs flere artikler fra Søften Nyt

Onsdagens ord – når journalisten er syg

andersgodtfredsep 18, 20243 min read
Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt - Onsdagens Ord

Når der kun er en journalist ansat på Søften Nyt, som skal sørge for at skrive nyheder og historier fra lokalområdet, så du som læser…

1400 spillere slår igennem i Favrskov

andersgodtfredsep 13, 20244 min read
1400 spillere slår igennem i Favrskov

Lørdag den 14. og søndag den 15. september skal 1400 badmintonspillere spille 3200 kampe mod hinanden i seks forskellige rækker. Det er så mange kampe,…

Hinnerup Badet sparer på strømmen

andersgodtfredsep 12, 20245 min read
Solcelleanlægget er placeret på begge sider af taget på Hinnerup Badet, og hen over sommeren har håndværkerne været igang, nu er det færdigt og kan bruges til at producere strøm, og der er garanteret, at det kan producere mindst 170.000 kWh timer om året. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen - Søften Nyt.

Med en tagflade, der ofte er badet i sol, har det længe været en stor drøm for Hinnerup Badet selv at kunne producere en stor…

Læserbrev: Hvor var den opbakning til udbud af 18-21-årige i tandplejen, i budgetprocessen?

andersgodtfredsep 11, 20242 min read
Simon Buus Olsen - Liberal Alliance - foto - Preben Stentoft

Af Simon Buus Olsen (I) – politisk ordfører for Liberal Alliance i Favrskov Et af Liberal Alliance’s forslag til Budget 2025-28, var at vi fik…

Varme dæk, fede biler og rigtigt mange indkørte kroner

andersgodtfredsep 10, 202413 min read
Henrik Pilgaard - Søften Nyt - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Lørdag den 7. september var det anden gang at Henrik Pilgaard afholdt et velgørenhedsarrangement hos Hinnerup Bilcenter, og denne gang går de mange indsamlede kroner…

Læserbrev: Lokalpolitik i en hot tid!

andersgodtfredsep 9, 20243 min read
Anne-Sophie Schjønning Eriksen (C) - Foto Preben Stentoft.

Af Byrådsmedlem Anne-Sophie Schjønning Eriksen (C) Sommeren er ved at gå på hæld, hvilket dog ikke føles sådan i denne skrivende stund efter et par…

Previous

Hinnerup Badet sparer på strømmen

Next

1400 spillere slår igennem i Favrskov

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også

Denne hjemmeside bruger cookies...vi gør det fordi vi skal...men vi indhenter ikke noget omkring dig...de informationer får du lov til at beholde selv.